Lazdu riekstu – siera kūka

Lazdu riekstu – siera kūka Foto: Lazdu riekstu – siera kūka

Sastāvdaļas

  • 115 g saldkrējuma sviesta (istabas temperatūrā)
  • 125 g lazdu riekstu
  • 125 g cukura
  • 4 olas (atdalīti olu baltumi no dzeltenumiem)
  • 1 apelsīna miziņas
  • 30 g miltu
  • 125 g „Ricotta” siera
  • 2 ēdamkarotes magoņu
  • šķipsniņa sāls
  • 3 ēdamkarotes aprikožu ievārījuma
  • 50 g šokolādes skaidiņas

Papildus:

  • rieksti
  • šokolādes ziediņi

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190°C temperatūrai un nedaudz ietauko 28 cm lielu kūkas formu, ievieto to ledusskapī.
  2. Riekstus liek cepties cepeškrāsnī aptuveni 5 minūtes līdz tie kļūst viegli brūni.
  3. Tad atdzesē tos un sasmalcina.
  4. Ar elektrisko putotāju saputo sviestu un cukuru, tad pa vienam pievieno olu dzeltenumus un apelsīna miziņas.
  5. Pakāpeniski pievieno miltus, „Ricotta” sieru, sasmalcinātos riekstus un magones.
  6. Atsevišķā traukā saputo olu baltumus ar šķipsniņu sāls, līdz masa sāk veidot reljefu. Pievieno to riekstu masai un viegli iecilā.
  7. Mīklu ieklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā un cep aptuveni 30 minūtes. Tad samazina temperatūru līdz 180°C un cep vēl 15 minūtes.
  8. Kad biskvīts gatavs, atdzesē to.
  9. Nelielā katliņā sajauc aprikožu ievārījumu ar 4 ēdamkarotēm ūdens un nelielā teperatūrā karsē to līdz vārīšanās temperatūrai. Tad atdzesē.
  10. Atdzesēto sīrupu pārklāj pār kūkas virsmu un dekorē ar rīvētām šokolādes skaidiņām, riekstiem un šokolādes ziediņiem.
  11. Kūku pasniedz ar plombīra saldējumu.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes