Sastāvdaļas
- 115 g saldkrējuma sviesta (istabas temperatūrā)
- 125 g lazdu riekstu
- 125 g cukura
- 4 olas (atdalīti olu baltumi no dzeltenumiem)
- 1 apelsīna miziņas
- 30 g miltu
- 125 g „Ricotta” siera
- 2 ēdamkarotes magoņu
- šķipsniņa sāls
- 3 ēdamkarotes aprikožu ievārījuma
- 50 g šokolādes skaidiņas
Papildus:
- rieksti
- šokolādes ziediņi
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190°C temperatūrai un nedaudz ietauko 28 cm lielu kūkas formu, ievieto to ledusskapī.
- Riekstus liek cepties cepeškrāsnī aptuveni 5 minūtes līdz tie kļūst viegli brūni.
- Tad atdzesē tos un sasmalcina.
- Ar elektrisko putotāju saputo sviestu un cukuru, tad pa vienam pievieno olu dzeltenumus un apelsīna miziņas.
- Pakāpeniski pievieno miltus, „Ricotta” sieru, sasmalcinātos riekstus un magones.
- Atsevišķā traukā saputo olu baltumus ar šķipsniņu sāls, līdz masa sāk veidot reljefu. Pievieno to riekstu masai un viegli iecilā.
- Mīklu ieklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā un cep aptuveni 30 minūtes. Tad samazina temperatūru līdz 180°C un cep vēl 15 minūtes.
- Kad biskvīts gatavs, atdzesē to.
- Nelielā katliņā sajauc aprikožu ievārījumu ar 4 ēdamkarotēm ūdens un nelielā teperatūrā karsē to līdz vārīšanās temperatūrai. Tad atdzesē.
- Atdzesēto sīrupu pārklāj pār kūkas virsmu un dekorē ar rīvētām šokolādes skaidiņām, riekstiem un šokolādes ziediņiem.
- Kūku pasniedz ar plombīra saldējumu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!