Sastāvdaļas
- 350 g lazdu riekstu
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
- 6 olas
- 125 g cukura
- 500 ml 35% saldā krējuma
- 1 paciņa saldā krējuma stindzinātāja
- 2 ēdamkarotes sasmalcinātu mandeļu (dekorēšanai)
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 170°C temperatūrai un viegli ietauko 26 cm lielu kūkas formu.
- Lazdu riekstus samaļ kafijas dzirnaviņās līdz miltu konsistencei un sajauc ar cepamo pulveri.
- Atdala olu dzeltenumus no baltumiem un ar elektriskā putotāja palīdzību olu dzeltenumus un cukuru saputo viendabīgā masā aptuveni 5 minūtes.
- Tad masai pievieno lazdu riekstus un turpina putot.
- Atsevišķā traukā saputo olu baltumus un pakāpeniski, pa 1/3, pievieno tos olu dzeltenumu masai, pēc katras pievienošanas saputotjot.
- Iegūto mīklu ieklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā un cep 60 - 70 minūtes.
- Kad biskvīts gatavs, atdzesē to 5 minūtes formā, tad izņem no tās un atdzesē pilnībā.
- Sagriež biskvītu horizontāli 2 - 3 kārtās.
- Ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu, pievienojot putukrējuma stindzinātāju.
- Putukrējumu klāj starp biskvīta kārtām un pār kūkas virsmu un malām.
- Dekorē ar mandeļu skaidiņām un ievieto ledusskapī uz aptuveni 2 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!