Sastāvdaļas
- 550 ml saldā krējuma
- 240 g miltu
- 7 olas
- 300 g lazdu riekstu
- 300 g brūnā cukura
- 100 g baltā cukura
- 50 g karameļu liķiera
- 100 ml stipras kafijas
- 10 g cepamā pulvera
Pagatavošana
- Ar elektrisko putotāju saputo 2 olas un 150 g brūna cukura, bet ar atlikušo brūna cukura daudzumu, atsevišķā bļodiņā, saputo sviestu.
- 1/2 saldo krējumu saputo stingrā masā. Šīs trīs masas rūpīgi sajauc kopā un pakāpeniski pievieno miltus un cepamo pulveri.
- 2/3 riekstu sasmalcina un pievieno mīklai. Maisa viendabīga masā.
- Mīklu ieklāj 27 cm lielā kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
- Liek cepties 180°C temperatūrā 30 - 50 minūtes. Pārbauda tās gatavību ar koka irbulīti.
- Krēms: Atlikušo saldo krējumu saputo ar elektrisko putotāju. Atsevišķa bļodā saputo 5 olu dzeltenumus.
- Saldajam krējumam pievieno kafiju un nelielā katliņā, ik pa laikam apmaisot, karsē līdz vārīšanās temperatūrai.
- Tad samazina temperatūru un pievieno saputotos olu dzeltenumus. Vāra līdz masa sabiezē, nepārtraukti maisot.
- Tad noņem no karstuma, pievieno karameļu liķieri un atdzesē.
- Atdzesēto krēmu pārlej pār biskvītu un dekorē ar riekstu pusītēm un kausētu šokolādi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!