Lazdu riekstu pīrāgs ar saldo krējumu

Lazdu riekstu pīrāgs ar saldo krējumu Foto: Lazdu riekstu pīrāgs ar saldo krējumu

Sastāvdaļas

  • 550 ml saldā krējuma
  • 240 g miltu
  • 7 olas
  • 300 g lazdu riekstu
  • 300 g brūnā cukura
  • 100 g baltā cukura
  • 50 g karameļu liķiera
  • 100 ml stipras kafijas
  • 10 g cepamā pulvera

Pagatavošana

  1. Ar elektrisko putotāju saputo 2 olas un 150 g brūna cukura, bet ar atlikušo brūna cukura daudzumu, atsevišķā bļodiņā, saputo sviestu.
  2. 1/2 saldo krējumu saputo stingrā masā. Šīs trīs masas rūpīgi sajauc kopā un pakāpeniski pievieno miltus un cepamo pulveri.
  3. 2/3 riekstu sasmalcina un pievieno mīklai. Maisa viendabīga masā.
  4. Mīklu ieklāj 27 cm lielā kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  5. Liek cepties 180°C temperatūrā 30 - 50 minūtes. Pārbauda tās gatavību ar koka irbulīti.
  6. Krēms: Atlikušo saldo krējumu saputo ar elektrisko putotāju. Atsevišķa bļodā saputo 5 olu dzeltenumus.
  7. Saldajam krējumam pievieno kafiju un nelielā katliņā, ik pa laikam apmaisot, karsē līdz vārīšanās temperatūrai.
  8. Tad samazina temperatūru un pievieno saputotos olu dzeltenumus. Vāra līdz masa sabiezē, nepārtraukti maisot.
  9. Tad noņem no karstuma, pievieno karameļu liķieri un atdzesē.
  10. Atdzesēto krēmu pārlej pār biskvītu un dekorē ar riekstu pusītēm un kausētu šokolādi.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes