Lazdu riekstu – kafijas krēma kūka

Lazdu riekstu – kafijas krēma kūka Foto: Lazdu riekstu – kafijas krēma kūka

Sastāvdaļas

  • 75 g saldkrējuma sviesta
  • 120 g lazdu riekstu
  • 75 g pūdercukura
  • 2 olas
  • 1 ēdamkarote miltu
  • 1 ēdamkarote kartupeļu cietes
  • 400 g saldā krējuma
  • 2 ēdamkarotes želatīna
  • vaniļas cukurs
  • 150 g baltās šokolādes
  • 1 ēdamkarote šķīstošās kafijas

Pagatavošana

  1. Lazdu riekstus sasmalcina un sajauc ar miltiem un kartupeļu cieti.
  2. Ar elektrisko putotāju sakuļ sviestu un cukuru, pievieno olas un sajauc ar riekstu maisījumu.
  3. Iegūto masu ieklāj formā un cep 180°C temperatūrā 25 minūtes.
  4. Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni un atstāj uzbriest.
  5. Tikmēr saldo krējumu sakuļ ar elektrisko putotāju un ievieto ledusskapī.
  6. Balto šokolādi izkausē ūdens peldē un paralēli izkausē uzbriedināto želatīnu, tad abus sajauc kopā, neizņemot no ūdens peldes.
  7. Pievieno šokolādei vaniļas cukuru un izņem trauciņu no ūdens peldes.
  8. Sadala šokolādes masu divās daļās un vienai no tām pievieno šķīstošo kafiju, rūpīgi samaisa.
  9. Putukrējumu sadala divās daļās un pakāpeniski pievieno katrai šokolādes masai, nepārtraukti maisot no apakšas uz augšu.
  10. Masu bez šķīstošās kafijas pārklāj pār izcepto biskvītu un ievieto ledusskapī uz 1 stundu vai ilgāk, līdz tas sacietē.
  11. Tad klāj kafijas krēmu un ievieto kūku ledusskapī uz nakti.
  12. Gatavo kūku dekorē ar kakao pulveri vai jebko citu pēc jūsu gaumes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes