Sastāvdaļas
- 75 g saldkrējuma sviesta
- 120 g lazdu riekstu
- 75 g pūdercukura
- 2 olas
- 1 ēdamkarote miltu
- 1 ēdamkarote kartupeļu cietes
- 400 g saldā krējuma
- 2 ēdamkarotes želatīna
- vaniļas cukurs
- 150 g baltās šokolādes
- 1 ēdamkarote šķīstošās kafijas
Pagatavošana
- Lazdu riekstus sasmalcina un sajauc ar miltiem un kartupeļu cieti.
- Ar elektrisko putotāju sakuļ sviestu un cukuru, pievieno olas un sajauc ar riekstu maisījumu.
- Iegūto masu ieklāj formā un cep 180°C temperatūrā 25 minūtes.
- Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni un atstāj uzbriest.
- Tikmēr saldo krējumu sakuļ ar elektrisko putotāju un ievieto ledusskapī.
- Balto šokolādi izkausē ūdens peldē un paralēli izkausē uzbriedināto želatīnu, tad abus sajauc kopā, neizņemot no ūdens peldes.
- Pievieno šokolādei vaniļas cukuru un izņem trauciņu no ūdens peldes.
- Sadala šokolādes masu divās daļās un vienai no tām pievieno šķīstošo kafiju, rūpīgi samaisa.
- Putukrējumu sadala divās daļās un pakāpeniski pievieno katrai šokolādes masai, nepārtraukti maisot no apakšas uz augšu.
- Masu bez šķīstošās kafijas pārklāj pār izcepto biskvītu un ievieto ledusskapī uz 1 stundu vai ilgāk, līdz tas sacietē.
- Tad klāj kafijas krēmu un ievieto kūku ledusskapī uz nakti.
- Gatavo kūku dekorē ar kakao pulveri vai jebko citu pēc jūsu gaumes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!