Sastāvdaļas
- 600 g svaigu kāpostu
- 300 g skābētu gurķu
- 3 tējkarotes cukura
- 2 tējkarotes sāls
- tējkarote ķimeņu
Pārliešanai:
- 1 litrs ūdens
- 1 ēdamkarote cukura
- 0,5 ēdamkarotes sāls
Pagatavošana
- Svaigu kāpostu galviņu notīra no ārējām lapām un sasmalcina salmiņos.
- Kāpostus pārkaisa ar cukuru, sāli, samaisa un ļauj atsuloties 2-3 stundas.
- Tad kāpostiem nospiež lieko sīvo sulu.
- Labus skābētus gurķus nomizo ar nerūsošu nazi, sagriež skaidiņās vai arī sarīvē uz rupjas dārzeņu rīves.
- Kāpostus, gurķus un ķimenes sajauc un iepilda dezinficētā burkā, pārlej ar verdošu sālsūdeni un cukurūdeni un liek pasterizēt 85-90 grādu temperatūrā: 0,5 litru burkas – 15 minūtes, litra burkas – 20 minūtes, 3 litru burkas – 25 minūtes.
- Tālāk, kā parasti, burkas aizvalcē, patur pusstundu apgāztas uz vāciņiem.
- Atdzesē apkārtējā gaisā.
Padoms:
Pirms salātu lietošanas sālījumu nolej un tiem pievieno augu eļļu un zaļumus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!