Lauku pīrāgs ar medu franču gaumē

Lauku pīrāgs ar medu franču gaumē Foto: Lauku pīrāgs ar medu franču gaumē

Sastāvdaļas

  • 280 g miltu
  • 2 tējkarotes sodas
  • šķipsniņa sāls
  • 1/2 tējkarotes malta muskatrieksta
  • 2 olas
  • 125 g piena
  • 150 g medus
  • 60 g sviesta
  • 100 g žāvētu melno plūmju

Pagatavošana

  1. Bļodā izsijā miltus, sodu, sāli, muskatriekstu (muskatriekstu var aizvietot ar kanēli, krustnagliņām vai ingveru).
  2. Pievieno olas, pienu, medu, izkausētu sviestu.
  3. Melnās plūmes sagriež lielos gabalos un pievieno maisījumam.
  4. Visu kārtīgi samaisa viendabīgā masā.
  5. Mīklu liek ietaukotā veidnē, vai veidnē, kurā ieklāts cepamais papīrs.
  6. Krāsni uzkarsē līdz 175 °C temperatūrai.
  7. Cep 35 minūtes, kamēr parādās zeltaina garoziņa, gatavību pārbauda ar koka iesmiņu.
  8. Gatavu pīrāgu izņem no veidnes un atdzesē uz restītēm.
  9. Lai pīrāgs būtu mitrāks, to mitrina ar sīrupu vai džemu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes