Sastāvdaļas
- 280 g miltu
- 2 tējkarotes sodas
- šķipsniņa sāls
- 1/2 tējkarotes malta muskatrieksta
- 2 olas
- 125 g piena
- 150 g medus
- 60 g sviesta
- 100 g žāvētu melno plūmju
Pagatavošana
- Bļodā izsijā miltus, sodu, sāli, muskatriekstu (muskatriekstu var aizvietot ar kanēli, krustnagliņām vai ingveru).
- Pievieno olas, pienu, medu, izkausētu sviestu.
- Melnās plūmes sagriež lielos gabalos un pievieno maisījumam.
- Visu kārtīgi samaisa viendabīgā masā.
- Mīklu liek ietaukotā veidnē, vai veidnē, kurā ieklāts cepamais papīrs.
- Krāsni uzkarsē līdz 175 °C temperatūrai.
- Cep 35 minūtes, kamēr parādās zeltaina garoziņa, gatavību pārbauda ar koka iesmiņu.
- Gatavu pīrāgu izņem no veidnes un atdzesē uz restītēm.
- Lai pīrāgs būtu mitrāks, to mitrina ar sīrupu vai džemu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!