Sastāvdaļas
Mīklai:
- 250 ml piena
- 2 ēdamkarotes cukura
- 1 paciņa sausā rauga
- 125 g izkausēta sviesta
- 350-400 g miltu
- 1/2 tējkarotes sāls
Pildījumam:
- 250 g biezpiena
- 100 g loku un diļļu
- 200-250 g vārītas vistas filejas
- 100 g siera
- sāls, malti melnie pipari
- 1 ēdamkarote mannā
Pagatavošana
- Gatavo mīklu - bļodā samaisa 1/2 glāzes silta ūdens, 1 ēdamkaroti miltu, 1 ēdamkaroti cukura, raugu.
- Maisījumu noliek siltā vietā uz 7-10 minūtēm, lai rūgst.
- Citā bļodā iesijā miltus, pielej siltu pienu, izkausētu sviestu, rauga maisījumu, pieber cukuru un sāli, samaisa.
- Mīklu liek siltā vietā uz 1-1,5 stundām, kamēr tā ir uzrūgusi 2 reizes vairāk.
- Tad mīklu apviļā un atstāj rūgt vēl 30-40 minūtes.
- Mīklu sadala 2 daļās, katru daļu izrullē 1 cm biezā aplī.
- Mīklas apļus liek veidnē (blakus), kas izklāta ar cepamo papīru.
- Gatavo pildījumu - zaļumus sīki sakapā, samaisa ar biezpienu, pievieno sāli un piparus.
- Vārīto vistas fileju sadala gabaliņos.
- Sieru sarīvē uz rupjās rīves.
- Mīklas apļus apkaisa ar mannā, uzklāj biezpiena maisījumu, liek gaļu, pārkaisa ar rīvētu sieru.
- Cep 200°C temperatūrā, 20-25 minūtes, kamēr pica kļūst brūngana.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!