Lauku pica

Lauku pica Foto: Lauku pica

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 250 ml piena
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 1 paciņa sausā rauga
  • 125 g izkausēta sviesta
  • 350-400 g miltu
  • 1/2 tējkarotes sāls

Pildījumam:

  • 250 g biezpiena
  • 100 g loku un diļļu
  • 200-250 g vārītas vistas filejas
  • 100 g siera
  • sāls, malti melnie pipari
  • 1 ēdamkarote mannā

Pagatavošana

  1. Gatavo mīklu - bļodā samaisa 1/2 glāzes silta ūdens, 1 ēdamkaroti miltu, 1 ēdamkaroti cukura, raugu.
  2. Maisījumu noliek siltā vietā uz 7-10 minūtēm, lai rūgst.
  3. Citā bļodā iesijā miltus, pielej siltu pienu, izkausētu sviestu, rauga maisījumu, pieber cukuru un sāli, samaisa. 
  4. Mīklu liek siltā vietā uz 1-1,5 stundām, kamēr tā ir uzrūgusi 2 reizes vairāk.
  5. Tad mīklu apviļā un atstāj rūgt vēl 30-40 minūtes.
  6. Mīklu sadala 2 daļās, katru daļu izrullē 1 cm biezā aplī.
  7. Mīklas apļus liek veidnē (blakus), kas izklāta ar cepamo papīru.
  8. Gatavo pildījumu - zaļumus sīki sakapā, samaisa ar biezpienu, pievieno sāli un piparus.
  9. Vārīto vistas fileju sadala gabaliņos.
  10. Sieru sarīvē uz rupjās rīves.
  11. Mīklas apļus apkaisa ar mannā, uzklāj biezpiena maisījumu, liek gaļu, pārkaisa ar rīvētu sieru.
  12. Cep 200°C temperatūrā, 20-25 minūtes, kamēr pica kļūst brūngana.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes