Sastāvdaļas
- 1 kg ķirbja
Marinādei:
- 1 l ūdens
- 600 g cukura
- 8 smaržīgie pipari
- 10 - 12 krustnagliņas
- 3 kanēļa standziņas
- 25 g citronskābes
Pagatavošana
- Ķirbi nomizo un sagriež.
- No visām marinādes sastāvdaļām uzvāra marinādi un pavāra piecas minūtes.
- Marinādē liek ķirbjus tā, lai tie būtu pilnība pārklāti.
- Vāra uz vidēji mazas uguns, līdz ķirbji nedaudz caurspīdīgi (nepārvārot ķirbjus).
- Ķirbja gabaliņus ar putu karoti izņem no marinādes un liek iepriekš izkarsētās burkās.
- Marinādi izkāš, atstājot tajā pāris krustnagliņu un smaržīgo piparu graudu, uzvāra no jauna un pārlej ķirbjiem.
- Burkas aizvāko, atdzesē istabas temperatūrā un liek uzglabāties vēsā, tumšā vietā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!