Latviešu virtuves klasika - Marinēts ķirbis

Latviešu virtuves klasika - Marinēts ķirbis Foto: Latviešu virtuves klasika - Marinēts ķirbis

Sastāvdaļas

  • 1 kg ķirbja
Marinādei:
  • 1 l ūdens
  • 600 g cukura
  • 8 smaržīgie pipari
  • 10 - 12 krustnagliņas
  • 3 kanēļa standziņas
  • 25 g citronskābes

Pagatavošana

  1. Ķirbi nomizo un sagriež.
  2. No visām marinādes sastāvdaļām uzvāra marinādi un pavāra piecas minūtes.
  3. Marinādē liek ķirbjus tā, lai tie būtu pilnība pārklāti.
  4. Vāra uz vidēji mazas uguns, līdz ķirbji nedaudz caurspīdīgi (nepārvārot ķirbjus).
  5. Ķirbja gabaliņus ar putu karoti izņem no marinādes un liek iepriekš izkarsētās burkās.
  6. Marinādi izkāš, atstājot tajā pāris krustnagliņu un smaržīgo piparu graudu, uzvāra no jauna un pārlej ķirbjiem.
  7. Burkas aizvāko, atdzesē istabas temperatūrā un liek uzglabāties vēsā, tumšā vietā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes