Latgales desiņas

Latgales desiņas Foto: Latgales desiņas

Sastāvdaļas

  • 200 g liellopu gaļas
  • 700 g liesas cūkgaļas
  • 100 g svaiga speķa
  • cukurs
  • glāzes ūdens
  • ķimenes
  • sāls
  • maltie pipari

Pagatavošana

  1. Cūkas un liellopu gaļu divas reizes samaļ, pievieno mazos gabaliņos sagrieztu speķi, ķimenes (ķimenes samaļ kafijas dzirnaviņās), sāli, piparus, cukuru un ūdeni.
  2. Gaļas masu samīca, ļauj vēsā vietā gaļai divas stundas uzbriest.
  3. Pilda zarnās, galus aizsien.
  4. Desiņas var dūmot vai cept cepeškrāsnī pannā, laiku pa laikam aplaistot ar ūdeni.
  5. Ceptas desiņas pasniedz ar sautētiem kāpostiem un vārītiem kartupeļiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes