Sastāvdaļas
- 200 g liellopu gaļas
- 700 g liesas cūkgaļas
- 100 g svaiga speķa
- cukurs
- glāzes ūdens
- ķimenes
- sāls
- maltie pipari
Pagatavošana
- Cūkas un liellopu gaļu divas reizes samaļ, pievieno mazos gabaliņos sagrieztu speķi, ķimenes (ķimenes samaļ kafijas dzirnaviņās), sāli, piparus, cukuru un ūdeni.
- Gaļas masu samīca, ļauj vēsā vietā gaļai divas stundas uzbriest.
- Pilda zarnās, galus aizsien.
- Desiņas var dūmot vai cept cepeškrāsnī pannā, laiku pa laikam aplaistot ar ūdeni.
- Ceptas desiņas pasniedz ar sautētiem kāpostiem un vārītiem kartupeļiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!