Sastāvdaļas
- 200 g sviesta vai margarīna
- 300 g miltu
- 1/2 ūdens
- 1 tējkarote etiķa
- 1 ola
- 200-300 g kūpināta laša
- 1 ēdamkarote rīvmaizes
- 4 ēdamkarotes skābā krējuma
- 2-3 olas
- zaļumi
- sāls
Pagatavošana
- Gatavo lapu mīklu, izveltnē pēc iespējas plānāku.
- Apmēram 2-3 pirkstu attālumā no malas rindā, mazās kaudzītes saliek pildījumu pārsedz ar atstāto malu.
- Tad ar glāzi virs katras kaudzītes izspiež mazus pīrādziņus, liek uz plāts, pārziež ar olu un cep stiprā karstumā.
Pildījumam:
Lasi attīra no asakām, smalki sagriež, pieliek novārītas, sakapātas olas, rīvmaizi, krējumu un sasmalcinātus zaļumus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!