Sastāvdaļas
- 3 ēdamkarotes sojas mērces ar nelielu sāls daudzumu
- 3 ēdamkarotes Mirina (salds rīsu vīns)
- 3 ēdamkarotes Sakē
- 2 ēdamkarotes medus
- 450 g svaigas laša filejas, sagriež 4 daļās
- 2 tējkarotes augu eļļas
Pagatavošana
- Samaisa sojas mērci ar Mirinu, Sakē, medu - masu liek aiztaisāmā polietilēna maisiņā.
- Maisiņā liek laša filejas gabalus, samaisa, lai marināde pilnībā pārklāj zivi.
- Maisiņu ar zivi un marinādi liek ledusskapī marinēties vismaz uz stundu, bet labāk uz nakti.
- Laša gabalus izņem no maisiņa - uzkarsē pannu uz vidējas uguns, kad tā uzkarsusi, uzlej augu eļļu.
- Cep lasi 2-3 minūtes, no katras puses.
- Uguni samazina, pārlej zivi ar atlikušo marinādi, pannai uzliek vāku, turpina sutināt 4-5 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!