Lasis Teriaki mērcē

Lasis Teriaki mērcē Foto: Lasis Teriaki mērcē

Sastāvdaļas

  • 3 ēdamkarotes sojas mērces ar nelielu sāls daudzumu
  • 3 ēdamkarotes Mirina (salds rīsu vīns)
  • 3 ēdamkarotes Sakē
  • 2 ēdamkarotes medus
  • 450 g svaigas laša filejas, sagriež 4 daļās
  • 2 tējkarotes augu eļļas

Pagatavošana

  1. Samaisa sojas mērci ar Mirinu, Sakē, medu - masu liek aiztaisāmā polietilēna maisiņā.
  2. Maisiņā liek laša filejas gabalus, samaisa, lai marināde pilnībā pārklāj zivi.
  3. Maisiņu ar zivi un marinādi liek ledusskapī marinēties vismaz uz stundu, bet labāk uz nakti.
  4. Laša gabalus izņem no maisiņa - uzkarsē pannu uz vidējas uguns, kad tā uzkarsusi, uzlej augu eļļu. 
  5. Cep lasi 2-3 minūtes, no katras puses.
  6. Uguni samazina, pārlej zivi ar atlikušo marinādi, pannai uzliek vāku, turpina sutināt 4-5 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes