Lasis ar dārzeņiem keramikas podiņos

Lasis ar dārzeņiem keramikas podiņos Foto: Lasis ar dārzeņiem keramikas podiņos

Sastāvdaļas

  • 450-500 g laša filejas
  • 200 g burkānu
  • 100 g puravu
  • 3 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 10 ķirštomātiņu
  • siers pēc vēlēšanās
  • sāls, pipari, garšvielas zivij
  • Vidusjūras garšvielas pēc garšas
  • 1/2 citrona sulas
  • 1 ēdamkarote sojas mērces

Pagatavošana

  1. Laša fileju sagriež 2x2 cm lielos gabaliņos.
  2. Zivs filejas gabaliņus apslaka ar citrona sulu, uzlej sojas mērci, uzber sāli, piparus, garšvielas, atstāj uz 10 minūtēm.
  3. Burkānus nomizo, sagriež šķēlītēs vai salmiņos.
  4. Puravus sagriež plānos gredzenos, apslaka ar citronu sulu.
  5. Tomātus sagriež šķēlītēs.
  6. Laša filejas gabaliņiem pievieno skābo krējumu.
  7. Zivs fileju un dārzeņus liek podiņos, kārtās - burkāni, puravi, laša filejas gabaliņi, puravi, burkāni, tomāti.
  8. Katrā keramikas podiņā ielej mazliet vārīta ūdens.
  9. Podiņus liek 180°C temperatūrā sakarsētā krāsnī, cep 40 minūtes.
  10. 10 minūtes pirms cepšanās beigām, pārkaisa ar rīvētu sieru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes