Sastāvdaļas
- 450-500 g laša filejas
- 200 g burkānu
- 100 g puravu
- 3 ēdamkarotes skābā krējuma
- 10 ķirštomātiņu
- siers pēc vēlēšanās
- sāls, pipari, garšvielas zivij
- Vidusjūras garšvielas pēc garšas
- 1/2 citrona sulas
- 1 ēdamkarote sojas mērces
Pagatavošana
- Laša fileju sagriež 2x2 cm lielos gabaliņos.
- Zivs filejas gabaliņus apslaka ar citrona sulu, uzlej sojas mērci, uzber sāli, piparus, garšvielas, atstāj uz 10 minūtēm.
- Burkānus nomizo, sagriež šķēlītēs vai salmiņos.
- Puravus sagriež plānos gredzenos, apslaka ar citronu sulu.
- Tomātus sagriež šķēlītēs.
- Laša filejas gabaliņiem pievieno skābo krējumu.
- Zivs fileju un dārzeņus liek podiņos, kārtās - burkāni, puravi, laša filejas gabaliņi, puravi, burkāni, tomāti.
- Katrā keramikas podiņā ielej mazliet vārīta ūdens.
- Podiņus liek 180°C temperatūrā sakarsētā krāsnī, cep 40 minūtes.
- 10 minūtes pirms cepšanās beigām, pārkaisa ar rīvētu sieru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!