Sastāvdaļas
- 2 lielas laša filejas
- 350 g butes filejas
- 300 g saldētu zaļo zirnīšu
- 1 burkāns
- 250 g baltmaizes bez garoziņas
- 100 ml piena
- 1 olas baltums
- 2 pētersīļu zariņi
- šķipsniņa malta muskatrieksta
- olīveļļa
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Burkānu nomizo, izvāra verdošā sālsūdenī, sagriež sīkos gabaliņos.
- Atsevišķā katlā verdošā ūdenī vāra saldētos zaļos zirnīšus.
- Pētersīļiem atdala lapiņas, tās sakapā.
- Baltmaizi mērcē pienā.
- Butes fileju sakuļ biezenī, izmantojot blenderi.
- Butes filejas biezenim pievieno izmērcēto, nospiesto baltmaizi, olas baltumu, muskatriekstu, sāli, piparus.
- Visu sakuļ viendabīgā masā.
- Pievieno burkānu, zaļos zirnīšus, pētersīļus - vēlreiz kārtīgi samaisa, liek ledusskapī.
- No vienas laša filejas resnākās daļas nogriež gareniski gabalu, 3 cm platumā.
- Jāskatās, lai atlikušie gabali būtu vienādā biezumā.
- Otrajai laša filejai, resnākajā daļā, izveido, pa labi un pa kreisi, garenisku iegriezumu, atstājot 1,5 cm maliņu.
- Iegriezumu atver.
- Jāsanāk trīs laša gabaliem - 1 liels, 2 mazāks, 3 garens.
- Laša filejas iegriezuma vidū liek pusi pildījuma, no katras puses 5 cm atstāj brīvus.
- Virsū liek gareno laša filejas gabalu.
- Virsū liek atlikušo pildījumu, uzliek mazāko laša filejas gabalu.
- Paceļ brīvās laša filejas maliņas, sastiprina tās ar koka iesmiņiem.
- Ruleti noklāj ar olīveļļu, ietin folijā, cep 200°C temperatūrā, 35 minūtes.
- Gatavu ruleti atdzesē līdz istabas temperatūrai, liek ledusskapī.
- Pirms pasniegšanas, attin foliju, izņem koka iesmiņus, sagriež ruleti porciju gabalos.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!