Laša rulete

Laša rulete Foto: Laša rulete

Sastāvdaļas

 ● 2 lielas laša filejas
 ● 350 g butes filejas
 ● 300 g saldētu zaļo zirnīšu
 ● 1 burkāns
 ● 250 g baltmaizes bez garoziņas
 ● 100 ml piena
 ● 1 olas baltums
 ● 2 pētersīļu zariņi
 ● šķipsniņa malta muskatrieksta
 ● olīveļļa
 ● sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Burkānu nomizo, izvāra verdošā sālsūdenī, sagriež sīkos gabaliņos.
  2. Atsevišķā katlā verdošā ūdenī vāra saldētos zaļos zirnīšus.
  3. Pētersīļiem atdala lapiņas, tās sakapā.
  4. Baltmaizi mērcē pienā.
  5. Butes fileju sakuļ biezenī, izmantojot blenderi.
  6. Butes filejas biezenim pievieno izmērcēto, nospiesto baltmaizi, olas baltumu, muskatriekstu, sāli, piparus.
  7. Visu sakuļ viendabīgā masā.
  8. Pievieno burkānu, zaļos zirnīšus, pētersīļus - vēlreiz kārtīgi samaisa, liek ledusskapī.
  9. No vienas laša filejas resnākās daļas nogriež gareniski gabalu, 3 cm platumā.
  10. Jāskatās, lai atlikušie gabali būtu vienādā biezumā.
  11. Otrajai laša filejai, resnākajā daļā, izveido, pa labi un pa kreisi, garenisku iegriezumu, atstājot 1,5 cm maliņu.
  12. Iegriezumu atver.
  13. Jāsanāk trīs laša gabaliem - 1 liels, 2 mazāks, 3 garens.
  14. Laša filejas iegriezuma vidū liek pusi pildījuma, no katras puses 5 cm atstāj brīvus.
  15. Virsū liek gareno laša filejas gabalu.
  16. Virsū liek atlikušo pildījumu, uzliek mazāko laša filejas gabalu.
  17. Paceļ brīvās laša filejas maliņas, sastiprina tās ar koka iesmiņiem.
  18. Ruleti noklāj ar olīveļļu, ietin folijā, cep 200°C temperatūrā, 35 minūtes.
  19. Gatavu ruleti atdzesē līdz istabas temperatūrai, liek ledusskapī.
  20. Pirms pasniegšanas, attin foliju, izņem koka iesmiņus, sagriež ruleti porciju gabalos.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes