Sastāvdaļas
- 500 g kārtainās rauga mīklas
- 300 g laša filejas
- 2 ēdamkarotes citronu sulas
- 1 neliels saišķītis loku
- 140 g kausēto sieriņu
- garšvielas zivij, sāls, pipari
Mērcei:
- 3 olas
- 100 ml saldā krējuma 20% tauku
- 1 ēdamkarote miltu
- sāls, pipari, malts muskatrieksts
Pagatavošana
- Laša fileju sagriež nelielos gabaliņos, apslaka ar citronu sulu, uzber sāli, piparus, garšvielas zivij.
- Lokus sakapā.
- Kausētos sieriņus sagriež šķēlītēs.
- Kārtaino mīklu liek ietaukotā veidnē, izveidojot maliņas.
- Uz mīklas liek sakapātos lokus.
- Tad liek laša filejas gabaliņus.
- Uz laša filejas gabaliņiem liek kausētā siera šķēlītes.
- Gatavo mērci - olas sakuļ ar saldo krējumu.
- Pievieno miltus, muskatriekstu, sāli, piparus, samaisa.
- Mērci pārlej pīrāgam.
- Cep 180°C temperatūrā, 30-40 minūtes, kamēr parādās sarkanīga garoziņa.
- Var pasniegt gan karstu, gan aukstu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!