Laima – šokolādes torte ar jogurta krēmu

Laima – šokolādes torte ar jogurta krēmu Foto: Laima – šokolādes torte ar jogurta krēmu

Sastāvdaļas

Biskvītam:

  • 5 olas
  • 100 g miltu
  • 30 g kakao pulvera
  • 50 g sviesta
  • 50 ml piena
  • 140 g cukura
  • 1 šķipsniņa sāls

Garnējumam:

  • 125 ml piena
  • 1 ēdamkarote medus
  • 220 g tumšās šokolādes
  • 1 ēdamkarote sviesta

Krēmam:

  • 6 laimi (nepieciešams izspiest 170 ml laima sulas)
  • 7 želatīna plāksnes
  • 500 ml bezpiedevu jogurta
  • 150 g pūdercukura
  • 150 ml trekna saldā krējuma

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175°C temperatūrai un ietauko kūkas formu, kas pārklāta ar cepamo papīru.
  2. Biskvīts: Nelielā katliņā izkausē sviestu un sajauc ar pienu.
  3. Miltus un kakao pulveri sajauc.
  4. Ar elektrisko putotāju sakuļ olas un cukuru, sāli. Tad pievieno pienu un miltu maisījumu, rūpīgi samaisa viendabīgā masā.
  5. Mīklu ieklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā un cep 30 minūtes.
  6. Kad biskvīts gatavs, atdzesē to un horizontāli, uzmanīgi sagriež 3 kārtās.
  7. Krēms: Samērcē želatīna plāksnes aukstā ūdeni un atstāj tajā 10 minūtes.
  8. No 2 laimiem norīvē miziņu un kopā ar pārējiem izspiež 170 ml sulas. Pievieno pūdercukuru.
  9. Želatīina plāksnes izgriež, pārlej ar pāris ēdamkarotēm laima sulas un izkausē.
  10. Izkausētajam želatīnam pievieno atlikušo laima sulu un jogurtu. Liek ledusskapī uz 20 minūtēm.
  11. Ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu un pievieno atdzesētajam krēmam.
  12. Garnējums: Nelielā katliņā uzsilda pienu ar medu un izkausē tajā šokolādi un sviestu.
  13. Turpina karsēt līdz viss ir izkusis un masa kļuvusi viendabīga.
  14. Pamata biskvītu ieliek kūkas formā, kurai var noņemt malas, un pārlej to ar 5 - 6 ēdamkarotēm garnējuma.
  15. Tad pārklāj ar 1/3 krēma un pārklāj ar nākamo biskvīta kārtu.
  16. Atkārto visas darbības un ievieto torti ledusskapī uz vismaz 4 stundām.
  17. Torti dekorē ar šokolādes skaidiņām un, ja vēlaties, malas pārziediet ar kausētas šokolādes kārtiņu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes