Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 5 olas
- 100 g miltu
- 30 g kakao pulvera
- 50 g sviesta
- 50 ml piena
- 140 g cukura
- 1 šķipsniņa sāls
Garnējumam:
- 125 ml piena
- 1 ēdamkarote medus
- 220 g tumšās šokolādes
- 1 ēdamkarote sviesta
Krēmam:
- 6 laimi (nepieciešams izspiest 170 ml laima sulas)
- 7 želatīna plāksnes
- 500 ml bezpiedevu jogurta
- 150 g pūdercukura
- 150 ml trekna saldā krējuma
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175°C temperatūrai un ietauko kūkas formu, kas pārklāta ar cepamo papīru.
- Biskvīts: Nelielā katliņā izkausē sviestu un sajauc ar pienu.
- Miltus un kakao pulveri sajauc.
- Ar elektrisko putotāju sakuļ olas un cukuru, sāli. Tad pievieno pienu un miltu maisījumu, rūpīgi samaisa viendabīgā masā.
- Mīklu ieklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā un cep 30 minūtes.
- Kad biskvīts gatavs, atdzesē to un horizontāli, uzmanīgi sagriež 3 kārtās.
- Krēms: Samērcē želatīna plāksnes aukstā ūdeni un atstāj tajā 10 minūtes.
- No 2 laimiem norīvē miziņu un kopā ar pārējiem izspiež 170 ml sulas. Pievieno pūdercukuru.
- Želatīina plāksnes izgriež, pārlej ar pāris ēdamkarotēm laima sulas un izkausē.
- Izkausētajam želatīnam pievieno atlikušo laima sulu un jogurtu. Liek ledusskapī uz 20 minūtēm.
- Ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu un pievieno atdzesētajam krēmam.
- Garnējums: Nelielā katliņā uzsilda pienu ar medu un izkausē tajā šokolādi un sviestu.
- Turpina karsēt līdz viss ir izkusis un masa kļuvusi viendabīga.
- Pamata biskvītu ieliek kūkas formā, kurai var noņemt malas, un pārlej to ar 5 - 6 ēdamkarotēm garnējuma.
- Tad pārklāj ar 1/3 krēma un pārklāj ar nākamo biskvīta kārtu.
- Atkārto visas darbības un ievieto torti ledusskapī uz vismaz 4 stundām.
- Torti dekorē ar šokolādes skaidiņām un, ja vēlaties, malas pārziediet ar kausētas šokolādes kārtiņu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!