Sastāvdaļas
- rudzu maize
- cukurs
- rozīnes
- raugs
- citrons
Pagatavošana
- 1,2 kg gabalos sagrieztas un krāsnī izžāvētas rudzu maizes muciņā aplej ar 12-15 l karsta ūdens.
- Kad ūdens atdzisis, pievieno 25 g izšķīdināta rauga un ļauj 12 stundas pastāvēt, tad nokāš.
- Iegūtajam šķidrumam pievieno 400 g smalkā cukura, sauju sīko rozīņu, 40 gab. lielās rozīnes un karoti citronskābes vai viena citrona sulu.
- Pēc 12 stundām (vasarā pēc 9 stundām) kvasu salej pudelēs, kuras aizkorķē, apsienot ar stiepli, bet pēc 24 stundām kvass ir jau gatavs lietošanai.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!