Sastāvdaļas
- 200 g kukurūzas putraimu
- 1/2 tējkarotes sāls
- 1 ēdamkarote cukura
- 500 ml ūdens
- 1 ola
- 2 ēdamkarotes rīvmaizes
- augu eļļa
Pagatavošana
- Karstā ūdenī nomazgā kukurūzas putraimus.
- Pievieno sāli, cukuru, vara uz lēnas uguns, ik pa laikam apmaisot 10-15 minūtes līdz sabiezē.
- Gatavo putru nedaudz atdzesē, pievieno olu un samaisa.
- No sagatavotās masas veido plācenīšus, apviļā rīvmaize cep sakarsēta augu eļļa no abām pusēm zeltaini brūnus.
- Pasniedz galdā karstus, brokastis vai vakariņas ar ievārījumu, medu vai ar iebiezināto pienu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!