Kūka „Rižiks ar vārīto krēmu”

Kūka „Rižiks ar vārīto krēmu” Foto: Kūka „Rižiks ar vārīto krēmu”

Sastāvdaļas

Mīklai:
  • 2 olas 
  • 250 g cukura 
  • 100 g sviesta
  • 600 g miltu 
  • 2 tējkarotes medus
  • 1 tējkarote sodas
Krēmam:
  • 1 glāze piena 
  • 2 olas 
  • 1/2 glāzes cukura
  • 3 paciņas vanilīna
  • 1-2 ēdamkarotes miltu
  • 200 g sviesta

Pagatavošana

  1. Gatavo mīklu - olas sakuļ ar cukuru un medu.
  2. Pievieno sviestu - samaisa.
  3. Masu liek karsta ūdens peldē, pievieno sodu, maisa 20 minūtes.
  4. Tad masu noņem no uguns, pievieno miltus - samīca mīklu. 
  5. Mīklu apsedz ar drānu, liek siltā vietā uz 1 stundu. 
  6. Pēc noteiktā laika, mīklu sadala 6-9 vienādās daļās, plāni izrullē.
  7. Cep 200°C temperatūrā, kamēr gatavs.
  8. Gatavo krēmu - mīkstu sviestu samaisa ar cukuru.
  9. Pienu lej katlā, samaisa ar olām, pievieno miltus, vanilīnu, vāra uz lēnas uguns, kamēr masa sabiezē.
  10. Kad masa ir atdzisusi, pievieno sviesta masu - kārtīgi samaisa.
  11. Kad biskvīti ir atdzisuši, starp tiem klāj krēmu - rotā pēc saviem ieskatiem.
  12. Gatavu kūku atstāj uz nakti ievilkties.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes