Sastāvdaļas
- 200 g miltu
- 350 g cukura
- 1/4 tējkarotes sāls
- 12 olu baltumi
- 2 tējkarotes citrona sulas
- 1/2 tējkarote vaniļas ekstrakta
- 1/2 tējkarote mandeļu ekstrakta
Pagatavošana
- Ar elektrisko putotāju sāk kult olu baltumus līdz tie sāk putot.
- Pievieno citrona sulu, vaniļas un mandeļu ekstraktus un turpina kult.
- Atsevišķā bļodā samaisa miltus, cukuru un sāli.
- Prātīgi iecilā olu baltumus miltu maisījumā un ieklāj nedaudz ietaukotā kēksa formā.
- Liek to cepties iepriekš neuzsildītā cepeškrāsnī un uzstāda uz 165°C temperatūru.
- Cep aptuveni 1 stundu vai līdz kūka kļūst zeltaini brūna.
- Kad kūka gatava, tad novieto to atdzesēties un tikai tad, kad atdzisusi, ņem ārā no formas.
- Pasniedz ar putukrējumu un svaigām ogām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!