Sastāvdaļas
Mīklai:
- 4 olas
- 1 glāze cukura
- 1 1 /4 glāzes miltu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
Piesūcināšanai:
- kafijas vai jebkas cits pēc pašu gaumes
Šokolādes pildījumam:
- 110 g rūgtās šokolādes
- 75 g sviesta
- 1 ēdamkarote brendija
Krēmam:
- 500 g 5 - 9 % krēmsiera
- 1/4 glāzes piena
- 140 g vaniļas pudiņa
- 70 g pūdercukura
- 500 ml saldā krējuma
Pagatavošana
- Ar elektrisko putotāju saputo olas un cukuru, aptuveni 8 - 10 minūtes.
- Pievieno miltus, cepamo pulveri un rūpīgi samaisa.
- 35 x 40 cm lielu kūkas formu pārklāj ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
- Mīklu ieklāj kūkas formā un cep 180°C temperatūrā 12 - 14 minūtes.
- Gatavo biskvītu atdzesē un vertikāli sagriež 3 kārtās.
- Šokolādes pildījums: Sviestu un šokolādi izkausē, pievieno brendiju un visu rūpīgi samaisa.
- Pildījumu pārklāj plānā kārtā pār katru biskvītu un ievieto tos ledusskapī uz 10 - 15 minūtēm.
- Dziļā bļodā sajauc krēmsieru ar pūdercukuru, pienu un vaniļas pudiņu. Visu rūpīgi samaisa viendabīgā masā, neizmantojot elektrisko putotāju.
- Atsevišķi ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu un iemaisa to siera masā.
- Krēmu pārklāj pār katru biskvītu un kūkas virsmu. Dekorē ar šokolādes skaidiņām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!