Kūka ar ruma krēmu

Kūka ar ruma krēmu Foto: Kūka ar ruma krēmu

Sastāvdaļas

  • 175 g miltu
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 175 g cukura
  • 175 g mīksta sviesta
  • smalki sarīvēta 1 apelsīnu miziņa
  • 3 olas

Pildījumam:

  • 100 g pūdercukura
  • 50 g sviesta
  • 1 tējkarote tumšā ruma
  • 1 tējkarote apelsīnu sulas
  • 1 tējkarotes smalki sarīvētas apelsīnu miziņas
  • 3 ēdamkarotes cauri sietam izspiesta aveņu ievārījuma

Glazūrai:

  • 100 g pūdercukura
  • 1-2 ēdamkarotes apelsīnu sulas
  • 2 lāses sarkanās pārtikas krāsas
  • 5 g deserta šokolādes

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai. Ietauko divas 20 cm platas tortes veidnes un ieklāj tajās cepamo papīru.
  2. Bļodā iesijā miltus ar cepamo pulveri un pievieno cukuru, sviestu, apelsīnu miziņu un olas. Visas sastāvdaļas samiksē gludā miklā, pēc tam ieliec veidnēs. Cep 20-30 minūtes, kamēr biskvīts kļūst zeltains un stingrs. Mīklu atdzesē veidnēs 3 minūtes, pēc tam izliec laukā uz metāla režģa.
  3. Pagatavo pildījumu: cauri sietam izsijā pūdercukuru un sakuļ kopā ar sviestu gaisīgā masā. Pievieno pārējās sastāvdaļas un sakuļ gludā viendabīgā krēmā. Uzsmērē uz biskvīta loksnēm.
  4. Sagatavo glazūru: bļodā iesijā cukuru un tad pievieno tik daudz apelsīnu sulas, lai izveidotos viegli šķidra masa. Pievieno dažas lāses pārtikas krāsas, lai masa kļūst gaiši rozā. Izkausē šokolādi, ieliec plastmasas maisiņā un nogriez vienu gaļiņu. Ātri noklāj kūku ar glazūru, pēc tam ar šokolādi 2.5 cm attālumā citu no cita uzvelc apļus. Ar nazi vai iesmiņu pavelc līnijas no kūkas vidus uz malām, lai izveidotos zirnekļtīklam līdzīgs raksts. Noliec uz 30 minūtēm malā, lai glazūra sacietē.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes