Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 6 olas
- 1 glāze cukura
- 1 glāze miltu
- cepamais pulveris
Krēmam:
- 500 ml saldā krējuma
- 1 bundžiņa kondensētā piena
- 200 ml piena
- 2 ēdamkarotes želatīna
Pagatavošana
- Olas saputo ar cukuru, pievieno miltus un cepamo pulveri, rūpīgi sajauc.
- Ieklāj mīklu formā un cep 180° C 20 - 25 minūtes.
- Kad biskvīts gatavs, atdzesē to un horizontāli sagriež 2 - 3 kārtās.
- Krēms: želatīnu sajauc ar pienu un atstāj uzbriest 10 minūtes.
- Ar elektrisko putotāju sakuļ saldo krējumu un kondensēto pienu.
- Uzbriedināto želatīnu ielej nelielā katliņā un izkausē, pievieno putukrējuma masai un nedaudz sakuļ.
- Pamata biskvīta kārtu liek uz servējamā šķīvja un piesūcina ar kafiju.
- Pārklāj ar 1/2 krēma daudzumu, liek pāri nākamo kārtu un kūku pārziež ar atlikušo krēma daudzumu.
- Dekorē pēc pašu gaumes un ievieto ledusskapī uz 3 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!