Sastāvdaļas
- 400 g miltu
- 250 g sviesta
- 100 ml piena
- 500 g Krievijas siera
- 1 ķiploku galviņa (pēc garšas)
- 4 olas
- 1/2 tējkarote sāls (pēc garšas)
Pagatavošana
- Izsijātus miltus samaisa ar sāli, pievieno sviestu(istabas temperatūrā), ar rokām samīca rupjās, viendabīgās drumstalās.
- Drumstalām pielej pienu, samīca mīklu.
- Mīkla jāmīca tik ilgi, kamēr tā nelīp pie rokām, pie darba virsmas un bļodas.
- Ja mīkla joprojām ir lipīga, pievieno vēl miltus.
- Gatavu mīklu liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Tad mīklu izņem no ledusskapja, patur mazliet istabas temperatūrā.
- Mīklu plāni izrullē, liek ietaukotā veidnē.
- Sieru rupji sarīvē, samaisa ar ķiploku spiedē saspiestiem ķiplokiem un olām.
- Siera maisījumu vienmērīgi uzklāj virsū mīklai, biezā kārtā.
- Cep 180°C temperatūrā, 20-30 minūtes.
- Gatavu pīrāgu sagriež četrstūros un atdzesē.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!