Sastāvdaļas
- 400 g cūkgaļas
- 2 lauru lapas
- 5 smaržīgie pipari
- 200 g burkānu
- 200 g kāpostu
- 1 tējkarote sāls
- 20 ml 9% etiķa
- 20 g cukura
- 400 g liellopu gaļas
- 5 melno piparu graudiņi
- 1 sīpols
- 300 g biešu
- 50 g selerijas saknes
- 50 ml augu eļļas
- 500 g tomātu
Pagatavošana
- Vāra gaļas buljonu, katlā liek gan cūkgaļu, gan liellopu gaļu.
- Pārlej ar 3,5-4 l auksta ūdens, uzvāra uz lielas uguns.
- Uguni samazina, nosmeļ putas, turpina vārīt 1,5 stundas, kad gaļu varēs viegli caurdurt ar dakšiņu, tā ir gatava.
- Apmēram, vārīšanās vidū, pievieno lauru lapas un melno piparu graudiņus.
- Sīpolu sagriež salmiņos.
- Burkānus un bietes sagriež plānos salmiņos.
- Kāpostus sakapā, selerijas sakni sagriež salmiņos.
- Kad gaļa ir gatava, to izņem no buljona un sagriež porciju gabalos.
- Buljonu izkāš, lej atpakaļ katlā, pieber sāli, liek atpakaļ sagriezto gaļu.
- Buljonā liek kāpostus, vāra, kamēr tie gatavi.
- Bietes, sīpolus, burkānus, selerijas sakni liek katlā ar augu eļļu, pielej 150 ml buljona, uzliek vāku, sautē uz lēnas uguns 20 minūtes.
- Sautēšanas laikā dārzeņus apmaisa, lai tie nepiedeg.
- Sautēšanas vidū pievieno sagrieztus tomātus, cukuru, etiķi, turpina sautēt, kamēr dārzeņi gatavi, tad tos liek buljonā pie kāpostiem.
- Gatavai zupai uguni izslēdz, katlam uzliek vāku, lai tā ievelkas.
- Pasniedz boršču ar skābo krējumu un zaļumiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!