Krievu borščs

Krievu borščs Foto: Krievu borščs

Sastāvdaļas

  • 400 g cūkgaļas
  • 2 lauru lapas
  • 5 smaržīgie pipari
  • 200 g burkānu
  • 200 g kāpostu
  • 1 tējkarote sāls
  • 20 ml 9% etiķa
  • 20 g cukura
  • 400 g liellopu gaļas
  • 5 melno piparu graudiņi
  • 1 sīpols
  • 300 g biešu
  • 50 g selerijas saknes
  • 50 ml augu eļļas
  • 500 g tomātu

Pagatavošana

  1. Vāra gaļas buljonu, katlā liek gan cūkgaļu, gan liellopu gaļu.
  2. Pārlej ar 3,5-4 l auksta ūdens, uzvāra uz lielas uguns.
  3. Uguni samazina, nosmeļ putas, turpina vārīt 1,5 stundas, kad gaļu varēs viegli caurdurt ar dakšiņu, tā ir gatava.
  4. Apmēram, vārīšanās vidū, pievieno lauru lapas un melno piparu graudiņus.
  5. Sīpolu sagriež salmiņos.
  6. Burkānus un bietes sagriež plānos salmiņos.
  7. Kāpostus sakapā, selerijas sakni sagriež salmiņos.
  8. Kad gaļa ir gatava, to izņem no buljona un sagriež porciju gabalos.
  9. Buljonu izkāš, lej atpakaļ katlā, pieber sāli, liek atpakaļ sagriezto gaļu.
  10. Buljonā liek kāpostus, vāra, kamēr tie gatavi.
  11. Bietes, sīpolus, burkānus, selerijas sakni liek katlā ar augu eļļu, pielej 150 ml buljona, uzliek vāku, sautē uz lēnas uguns 20 minūtes.
  12. Sautēšanas laikā dārzeņus apmaisa, lai tie nepiedeg.
  13. Sautēšanas vidū pievieno sagrieztus tomātus, cukuru, etiķi, turpina sautēt, kamēr dārzeņi gatavi, tad tos liek buljonā pie kāpostiem.
  14. Gatavai zupai uguni izslēdz, katlam uzliek vāku, lai tā ievelkas. 
  15. Pasniedz boršču ar skābo krējumu un zaļumiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes