Krēmzupa ar cukini

Krēmzupa ar cukini Foto: Krēmzupa ar cukini

Sastāvdaļas

  • 700 g cukini
  • 1 sīpols
  • 1 ēdamkarote margarīna vai sviesta
  • 2 tējkarotes karija
  • 1 tējkarote čili pulvera
  • 2 ēdamkarotes kviešu miltu
  • 200 g skābā krējuma
  • 800 g dārzeņu vai gaļās buljona
  • sāls
  • baltie pipari
  • skābs krējums

Pagatavošana

  1. Noskalo cukini. Vienu pusi pārdala uz pusēm un sagriež šķēlītēs.
  2. Otru pusi sagriež tievās sloksnītēs.
  3. Notīra un sasmalcina sīpolu.
  4. Cukini sloksnītes apcep katliņā sakarsētās taukvielās, neapbrūninot.
  5. Pārkaisa ar kariju unčili.
  6. Miltus sajauc ar skābo krējumu un pievieno cukini.
  7. Sagatavo dārzeņus vai gaļas buljonu un pārlej cukini un krējuma maisījumu.
  8. Zupu vāra apmēram 5 minūtes.
  9. Pievieno cukini šķēlītes, sāli un piparus.

Zupu pasniedz ar skābo krējumu un maizi. Atsevišķi kā piedevu var pasniegt kariju. Ja vēlās, zupai var pievienot gabaliņos sagrieztu gurķi.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes