Sastāvdaļas
- 250 ml piena
- 4 olas
- 100 g cukura
- 90 g miltu
- 10 g vaniļas cukura
- 250 g mīksta (istabas temperatūrā) sviesta
Pagatavošana
- Bļodā ar putojamo slotiņu sakuļ olas.
- Atsevišķā kārtīgi sajauc cukuru ar miltiem un lēnam iemaisa olas, uzmanot, lai neveidojas kunkuļi.
- Pievieno vaniļas cukuru. Katliņā uzvāra pienu. Maisot pienu, lēnam pievieno sajaukto masu.
- Katliņu pārliek karsta ūdens peldē un nepārtraukti maisa, līdz masa sabiezē. Uzmana lai masa nepiedeg!
- Kad masa iegūst vienmērīgu, biezu, krēmveidīgu konsistenci, katliņu liek vēsa ūdens peldē un pārklāj ar marli,
- lai neveidojas garoziņa. Ik pa brīdim apmaisot atdzesē. stingrās putas sakuļ sviestu un pievieno atdzisušai krēma masai.
- Kārtīgi sajauc ar mikseri.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!