Krēms tortēm un kūkām - Vārītais krēms

Krēms tortēm un kūkām - Vārītais krēms Foto: Krēms tortēm un kūkām

Sastāvdaļas

  • 250 ml piena
  • 4 olas
  • 100 g cukura
  • 90 g miltu
  • 10 g vaniļas cukura
  • 250 g mīksta (istabas temperatūrā) sviesta

Pagatavošana

  1. Bļodā ar putojamo slotiņu sakuļ olas.
  2. Atsevišķā kārtīgi sajauc cukuru ar miltiem un lēnam iemaisa olas, uzmanot, lai neveidojas kunkuļi.
  3. Pievieno vaniļas cukuru. Katliņā uzvāra pienu. Maisot pienu, lēnam pievieno sajaukto masu.
  4. Katliņu pārliek karsta ūdens peldē un nepārtraukti maisa, līdz masa sabiezē. Uzmana lai masa nepiedeg!
  5. Kad masa iegūst vienmērīgu, biezu, krēmveidīgu konsistenci, katliņu liek vēsa ūdens peldē un pārklāj ar marli,
  6. lai neveidojas garoziņa. Ik pa brīdim apmaisot atdzesē. stingrās putas sakuļ sviestu un pievieno atdzisušai krēma masai.
  7. Kārtīgi sajauc ar mikseri.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes