Sastāvdaļas
- 2 ēd. k. sviests
- 1 smalki kapāts puravs
- 1 nomizots un smalkās šķēlītēs sagriezts burkāns
- 1 nomizots un smalkās šķēlītēs sagriezts pastinaks
- 1 ķiploka daiviņa
- 1 tējk. sāls
- 2 ēd. k. Santa Maria Zivju garšviela ar citronu
- 2 ēd. k. kviešu milti
- 300 ml zivju buljona (1 buljona kubiņš + 300 ml ūdens)
- 300 ml sauss baltvīns
- 300 ml saldais krējums
- 500 g gabaliņos sagriezta mencas vai laša fileja
- 20 g svaigas, kapātas dilles
Pagatavošana
- Ielieciet pannā sviestu un apcepiet 2 minūtes puravus, burkānus, pastinakus un ķiplokus kopā ar sāli, zivju garšvielu ar citronu un kviešu miltiem.
- Pievienojiet zivs buljonu, vīnu un saldo krējumu, vāriet aptuveni 10 minūtes uz mazas uguns.
- Pievienojiet zivi, uzvāriet un vāriet vēl 5 minūtes (līdz zivs ir gatava).
Padoms:
Tieši pirms pasniegšanas pievienojiet dilles un pasniedziet kopā ar maizi.
Recepti piedāvā Santa Maria Latvija garšvielas.
Recepti piedāvā Santa Maria Latvija garšvielas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!