Sastāvdaļas
- 1 kg karūsu
- 2 ēdamkarotes sviesta
- 1 ēdamkarote kviešu miltu
- 1 l saldā krējuma
- 1/2 glāzes ūdens
- sīpoli
- sāls
- pipari
Pagatavošana
- Notīrītas nelielas karūsas apsāla, ietin pergamentā un atstāj 30 minūtes vēsā vietā.
- Miltus izkarsē uz sausas pannas, samaisa ar sviestu, atšķaida ar karstu ūdeni un krējumu, uzvāra.
- Sagatavotajā mērcē (verdošā) liek zivis, pievieno sāli, piparus un sviestā nedaudz apceptus sīpolus.
- Aizvākota katlā vāra uz lēnas uguns.
- Gatavas karūsas pasniedz mērcē, kurā tās vārījās (sīpolus un piparus izņem).
Atsevišķi pasniedz kartupeļu biezeni un biežu salātus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!