Krējumā vārītas karūsas

Krējumā vārītas karūsas Foto: Krējumā vārītas karūsas

Sastāvdaļas

  • 1 kg karūsu
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • 1 ēdamkarote kviešu miltu
  • 1 l saldā krējuma
  • 1/2 glāzes ūdens
  • sīpoli
  • sāls
  • pipari

Pagatavošana

  1. Notīrītas nelielas karūsas apsāla, ietin pergamentā un atstāj 30 minūtes vēsā vietā.
  2. Miltus izkarsē uz sausas pannas, samaisa ar sviestu, atšķaida ar karstu ūdeni un krējumu, uzvāra.
  3. Sagatavotajā mērcē (verdošā) liek zivis, pievieno sāli, piparus un sviestā nedaudz apceptus sīpolus.
  4. Aizvākota katlā vāra uz lēnas uguns.
  5. Gatavas karūsas pasniedz mērcē, kurā tās vārījās (sīpolus un piparus izņem).

    Atsevišķi pasniedz kartupeļu biezeni un biežu salātus.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes