Sastāvdaļas
- 200 g miltu
- 50 ml piena
- 5 olas
- 7 ēdamkarotes cukura
- 1/2 tējkarotes rauga
- 25 g sviesta
- 500 g skābā krējuma
- 1/4 tējkarotes sāls
Pagatavošana
- Miltus izsijā.
- Raugu iemaisa siltā pienā, pievieno 1 ēdamkaroti cukura - kārtīgi samaisa.
- Piena maisījumam pievieno 1 olu, izkausētu sviestu.
- Pakāpeniski pievieno miltus un samaisa mīklu.
- Mīklu noliek siltā vietā, lai uzrūgst.
- Bļodā samaisa skābo krējumu, olas, cukuru, maisa tik ilgi, kamēr cukurs izkūst.
- Mīklu izrullē, izgriež veidnes lielumā.
- Mīklu liek ietaukotā veidnē, lej pildījumu.
- Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai un cep 30-40 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!