Sastāvdaļas
- 175 g sviesta
- 3 olas
- 250 g cukura (125 g - krēmam)
- 60 g miltu
- 150 g magoņu
- 250 g skābā krējuma
- 2 tējkarotes vaniļas cukura
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
- 10 g želatīna
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un ietauko 24 cm lielu kūkas formu, kas pārklāta ar cepamo papīru.
- Sviestu samaisa ar cukuru, tad pievieno olas un ar elektrisko putotāju visu saputo.
- Pievieno magones, miltus un cepamo pulveri un masu samaisa viendabīgā masā.
- Mīklu ieklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā, virsmu pārklāj ar foliju un cep 25 minūtes.
- Krēms: Želatīnu pārlej ar nelielu daudzumu ūdens un atstāj uzbriest 10 minūtes. Pēc tam izkausē to ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī.
- Ar elektrisko putotāju sakuļ skābo krējumu, cukuru un vaniļas cukuru aptuveni 7 minūtes.
- Tad pievieno izkausēto želatīnu un turpina putot vēl 3 minūtes.
- Neizņemot kūku no formas, krēmu pārklāj pār tās virsmu un ievieto ledusskapī uz 4 - 5 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!