Sastāvdaļas
- 60 ml olīveļļas
- 3 ēdamkarotes medus
- 2 citroni
- 1 ēdamkarote + 1 tējkarote rīvētas citrona miziņas
- 1/2 tējkarotes sāls
- 1/2 tējkarotes maltu melno piparu
- 4 vistu krūtiņas
- 1 glāze miltu
- 2 ēdamkarotes kukurūzas cietes
Pagatavošana
- Gatavo marinādi - bļodā samaisa olīveļļu ar medu, citronu sulu, 1 ēdamkaroti rīvētas citrona miziņas, 1/4 tējkarotes sāls un piparu.
- Vistas krūtiņas sagriež gabaliņos un liek polietilēna maisiņā.
- Maisiņā ar gaļu lej marinādi, maisiņu sakrata, lai marināde pārklātu gaļu, liek ledusskapī uz 1-2 stundām.
- Lielā bļodā samaisa miltus, kukurūzas cieti, tējkaroti rīvētas citrona miziņas, atlikušo sāli un piparus.
- Pannu sakarsē uz vidējas uguns,lej 1 ēdamkaroti olīveļļas.
- Vistas gaļas gabaliņus apviļā miltu maisījumā, cep 3-4 minūtes, no katras puses.
- Ja nepieciešams, pannā vēl lej eļļu.
- Gatavu gaļu pasniedz ar rīsiem, uzlej dažas karotes medus, uzkaisa rīvētu citrona miziņu.
Receptē izmantots medus, citrons, olīveļļa – maisījums, kas vistai piešķir gardu kraukšķīgu garoziņu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!