Sastāvdaļas
Mīklai:
- 430 g miltu
- 270 g auksta sviesta
- 170 ml ūdens
- 20 ml etiķa
- šķipsniņa sāls
Krēmam:
- 400 g mīksta sviesta
- 1 bundža iebiezinātā piena
Pagatavošana
- Gatavo mīklu - izsijā miltus, pievieno sāli, gabaliņos sagrieztu aukstu sviestu.
- Visu sasmalcina drumstalās.
- Ūdeni samaisa ar etiķi, pievieno miltiem un sviestam.
- Samīca viendabīgu mīklu, ietin pārtikas plēvē, liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Uz miltiem nokaisītas darba virsmas, mīklu izrullē kvadrātveida plāksnē, aptuveni 1 cm biezumā.
- Mīklu saloka aploksnes veidā, izrullē, vēlreiz saloka aploksnes veidā, atkal izrullē.
- Šādi rīkojas 4 reizes, tad mīklu liek ledusskapī uz 1 stundu.
- Mīklu sadala 8-9 daļās, to mīklas daļu, kuru neizmanto, tur ledusskapī.
- Plāni izrullē, gandrīz caurspīdīgu, sadursta, vairākās vietās, cep 200°C temperatūrā, aptuveni 7 minūtes.
- Gatavus biskvītus pilnībā atdzesē.
- Gatavo krēmu - mīkstu sviestu sakuļ gaisīgā masā, pievieno iebiezināto pienu, atkal mazliet sakuļ.
- Katru biskvītu noklāj ar ļoti plānu krēma kārtiņu, nelīdzenās biskvīta maliņas aplīdzina un sadrupina.
- Kūku dekorē ar drupačām, sagriež porciju gabalos, liek nostāvēties ledusskapī uz dažām stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!