Kraukšķīgā „Napoleona kūka”

Kraukšķīgā „Napoleona kūka” Foto: Kraukšķīgā „Napoleona kūka”

Sastāvdaļas

Mīklai:
  • 430 g miltu
  • 270 g auksta sviesta
  • 170 ml ūdens 
  • 20 ml etiķa
  • šķipsniņa sāls
Krēmam:
  • 400 g mīksta sviesta
  • 1 bundža iebiezinātā piena

Pagatavošana

  1. Gatavo mīklu - izsijā miltus, pievieno sāli, gabaliņos sagrieztu aukstu sviestu.
  2. Visu sasmalcina drumstalās.
  3. Ūdeni samaisa ar etiķi, pievieno miltiem un sviestam.
  4. Samīca viendabīgu mīklu, ietin pārtikas plēvē, liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
  5. Uz miltiem nokaisītas darba virsmas, mīklu izrullē kvadrātveida plāksnē, aptuveni 1 cm biezumā.
  6. Mīklu saloka aploksnes veidā, izrullē, vēlreiz saloka aploksnes veidā, atkal izrullē.
  7. Šādi rīkojas 4 reizes, tad mīklu liek ledusskapī uz 1 stundu.
  8. Mīklu sadala 8-9 daļās, to mīklas daļu, kuru neizmanto, tur ledusskapī.
  9. Plāni izrullē, gandrīz caurspīdīgu, sadursta, vairākās vietās, cep 200°C temperatūrā, aptuveni 7 minūtes.
  10. Gatavus biskvītus pilnībā atdzesē.
  11. Gatavo krēmu - mīkstu sviestu sakuļ gaisīgā masā, pievieno iebiezināto pienu, atkal mazliet sakuļ.
  12. Katru biskvītu noklāj ar ļoti plānu krēma kārtiņu, nelīdzenās biskvīta maliņas aplīdzina un sadrupina.
  13. Kūku dekorē ar drupačām, sagriež porciju gabalos, liek nostāvēties ledusskapī uz dažām stundām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes