Kraukšķīgā lavaša uzkoda

Kraukšķīgā lavaša uzkoda Foto: Kraukšķīgā lavaša uzkoda

Sastāvdaļas

  • 2 lavaša plāksnes
  • 2 sālīti gurķi
  • 300 g kāpostu
  • 1 neliels sīpols
  • 1 vidēji liels burkāns
  • 4 ēdamkarotes augu eļļas
  • majonēze pēc garšas
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Kāpostus sarīvē.
  2. Burkānu sarīvē salmiņos.
  3. Sālītos gurķus sarīvē salmiņos.
  4. Sīpolu sīki sagriež, aplej ar verdošu ūdeni, nolej pēc 2-3 minūtēm.
  5. Šādi rīkojoties, sīvums pazudīs, bet kraukšķīgums paliks.
  6. Kāpostus, burkānus, gurķus, sīpolus samaisa ar nelielu majonēzes daudzumu.
  7. Uz vienas lavaša plāksnes liek pusi pildījuma, pievieno vēl majonēzi, uzber mazliet sāls.
  8. Tad sagatavo otru lavaša plāksni - satin ruletes.
  9. Ruletes sagriež un pasniedz.
  10. Bet var ruletes pasniegt arī šādi: pannā sakarsē nelielu augu eļļas daudzumu, liek lavaša ruletes, ar savienojuma vietu uz leju.
  11. Cep uz lielas uguns, no abām pusēm 2 minūtes. 
  12. Cepšanas laikā lavašs kļūst kraukšķīgs, bet dārzeņi neizsautēsies, bet būs kraukšķīgi.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes