Krāsnī cepts lasis garšvielu mērcē

Krāsnī cepts lasis garšvielu mērcē Foto: Krāsnī cepts lasis garšvielu mērcē

Sastāvdaļas

  • 800 g laša filejas
  • 1 tējkarote jūras sāls
  • 1/2 tējkarotes malti melnie pipari
  • 1/2 citrona
  • 300 ml liesa saldā krējuma°
  • 3 olu dzeltenumi
  • 2 tējkarotes Dižonas sinepju
  • 10 g svaiga bazilika
  • 10 g diļļu
  • 10 g pētersīļu
  • 10 g estragona

Pagatavošana

  1. Laša fileju sagriež 4-5 cm garos gabaliņos, liek veidnē.
  2. Laša filejas gabaliņus liek blīvi viens otram blakus, uzber sāli, piparus, uzrasina citrona sulu.
  3. Bļodā samaisa saldo krējumu ar olu dzeltenumiem.
  4. Zaļumus sakapā, pievieno saldā krējuma maisījumam, pierīvē citrona miziņu, pievieno sinepes - izmaisa.
  5. Mērci pārlej zivij, cep 200°C temperatūrā, 20-25 minūtes.
  6. Lasi pasniedz karstu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes