Sastāvdaļas
- 800 g laša filejas
- 1 tējkarote jūras sāls
- 1/2 tējkarotes malti melnie pipari
- 1/2 citrona
- 300 ml liesa saldā krējuma°
- 3 olu dzeltenumi
- 2 tējkarotes Dižonas sinepju
- 10 g svaiga bazilika
- 10 g diļļu
- 10 g pētersīļu
- 10 g estragona
Pagatavošana
- Laša fileju sagriež 4-5 cm garos gabaliņos, liek veidnē.
- Laša filejas gabaliņus liek blīvi viens otram blakus, uzber sāli, piparus, uzrasina citrona sulu.
- Bļodā samaisa saldo krējumu ar olu dzeltenumiem.
- Zaļumus sakapā, pievieno saldā krējuma maisījumam, pierīvē citrona miziņu, pievieno sinepes - izmaisa.
- Mērci pārlej zivij, cep 200°C temperatūrā, 20-25 minūtes.
- Lasi pasniedz karstu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!