Sastāvdaļas
- 500-700 g laša filejas (var izmantot arī foreles fileju)
- 1 glāze rīsu
- 1 liels sīpols
- 1 liels burkāns
- 1,5 glāzes rīvēta cieta siera
- 2 ēdamkarotes skābā krējuma
- 3 ēdamkarotes majonēzes
- sāls
- malti melnie pipari
- garšvielas zivīm
- 1 tomāts
- svaigas dilles
Pagatavošana
- Laša filejai novelk ādu, noskalo un apsāla.
- Rīsus izvāra un pieber sāli.
- Veidni ietauko ar sviestu, liek zivs fileju.
- Virsū zivs filejai ber rīsus.
- Sīpolu sagriež pusgredzenos, burkānu rupji sarīvē, pievieno skābo krējumu, majonēzi, samaisa.
- Sīpolu maisījumu liek virsū rīsiem.
- Pārkaisa ar rīvētu sieru.
- Rotā ar tomāta pusgredzeniem.
- Cep 35-40 minūtes, sakarsētā krāsnī.
- Pēc noteiktā laika beigām, ēdienu pārkaisa ar svaigām, sakapātām dillēm, atstāj nostāvēties izslēgtā krāsnī 15-20 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!