Krāsnī cepts lasis ar rīsiem, sieru un dārzeņiem

Krāsnī cepts lasis ar rīsiem, sieru un dārzeņiem Foto: Krāsnī cepts lasis ar rīsiem, sieru un dārzeņiem

Sastāvdaļas

  • 500-700 g laša filejas (var izmantot arī foreles fileju)
  • 1 glāze rīsu
  • 1 liels sīpols
  • 1 liels burkāns
  • 1,5 glāzes rīvēta cieta siera
  • 2 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 3 ēdamkarotes majonēzes
  • sāls
  • malti melnie pipari
  • garšvielas zivīm
  • 1 tomāts
  • svaigas dilles

Pagatavošana

  1. Laša filejai novelk ādu, noskalo un apsāla.
  2. Rīsus izvāra un pieber sāli.
  3. Veidni ietauko ar sviestu, liek zivs fileju.
  4. Virsū zivs filejai ber rīsus.
  5. Sīpolu sagriež pusgredzenos, burkānu rupji sarīvē, pievieno skābo krējumu, majonēzi, samaisa.
  6. Sīpolu maisījumu liek virsū rīsiem.
  7. Pārkaisa ar rīvētu sieru. 
  8. Rotā ar tomāta pusgredzeniem. 
  9. Cep 35-40 minūtes, sakarsētā krāsnī. 
  10. Pēc noteiktā laika beigām, ēdienu pārkaisa ar svaigām, sakapātām dillēm, atstāj nostāvēties izslēgtā krāsnī 15-20 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes