Sastāvdaļas
- 3 l auksta ūdens
- 1/4 glāzes sāls
- 1 lauru lapa
- 1 tējkarote kaltēta timiāna
- 1 tējkarote kaltēta oregano
- 1 tējkarote kaltēta rozmarīna
- 1,5-2 kg vistu spārniņu
- 8-10 ķiploka daiviņas un liela šķipsna sāls
- 3-4 ēdamkarotes olīveļļas
- 1 ēdamkarote maltu melno piparu
- 2 tējkarote malta čili pipara
- 2 ēdamkarotes rīvmaizes
- 1 glāze smalki sarīvēta Parmas siera
- itāļu krējuma mērce
- 70-80 ml Balzamiko etiķa
Pagatavošana
- Vistu spārniņus noskalo un sadala gabalos.
- Lielā katlā lej ūdeni, pievieno etiķi, sāli, lauru lapu, timiānu, oregano, rozmarīnu - visu uzvāra.
- Verdošajā ūdenī liek vistu spārniņus, vāra 15 minūtes.
- Pēc tam spārniņus liek uz restītēm atdzist.
- Ķiplokus ar sāli samaisa viendabīgā masā.
- Ķiploku masu, bļodā samaisa ar olīveļļu, maltiem melnajiem pipariem, čili pipariem.
- Iegūtajā marinādē liek vistu spārniņus, pievieno rīvmaizi, vēlreiz pamaisa, pievieno daļu Parmas siera, vistu spārniņus vēlreiz kārtīgi samaisa.
- Vistu spārniņus liek veidnē, kas ietaukota ar olīveļļu, pārkaisa ar atlikušo Parmas sieru.
- Cep 230°C temperatūrā, 20-25 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!