Krāsnī cepti vistu spārniņi ar Parmas sieru

Krāsnī cepti vistu spārniņi ar Parmas sieru Foto: Krāsnī cepti vistu spārniņi ar Parmas sieru

Sastāvdaļas

  • 3 l auksta ūdens
  • 1/4 glāzes sāls
  • 1 lauru lapa
  • 1 tējkarote kaltēta timiāna
  • 1 tējkarote kaltēta oregano
  • 1 tējkarote kaltēta rozmarīna
  • 1,5-2 kg vistu spārniņu
  • 8-10 ķiploka daiviņas un liela šķipsna sāls
  • 3-4 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 ēdamkarote maltu melno piparu
  • 2 tējkarote malta čili pipara
  • 2 ēdamkarotes rīvmaizes
  • 1 glāze smalki sarīvēta Parmas siera
  • itāļu krējuma mērce
  • 70-80 ml Balzamiko etiķa

Pagatavošana

  1. Vistu spārniņus noskalo un sadala gabalos.
  2. Lielā katlā lej ūdeni, pievieno etiķi, sāli, lauru lapu, timiānu, oregano, rozmarīnu - visu uzvāra.
  3. Verdošajā ūdenī liek vistu spārniņus, vāra 15 minūtes.
  4. Pēc tam spārniņus liek uz restītēm atdzist.
  5. Ķiplokus ar sāli samaisa viendabīgā masā.
  6. Ķiploku masu, bļodā samaisa ar olīveļļu, maltiem melnajiem pipariem, čili pipariem.
  7. Iegūtajā marinādē liek vistu spārniņus, pievieno rīvmaizi, vēlreiz pamaisa, pievieno daļu Parmas siera, vistu spārniņus vēlreiz kārtīgi samaisa.
  8. Vistu spārniņus liek veidnē, kas ietaukota ar olīveļļu, pārkaisa ar atlikušo Parmas sieru. 
  9. Cep 230°C temperatūrā, 20-25 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes