Krāsnī cepti tefteļi ar sēnēm, tomātu-skābā krējuma mērcē

Krāsnī cepti tefteļi ar sēnēm, tomātu-skābā krējuma mērcē Foto: Krāsnī cepti tefteļi

Sastāvdaļas

  • 450 g maltās gaļas
  • 300 g sēņu
  • 80 g siera
  • 1 sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 750 g rīsu
  • 750 ml ūdens
  • 1,5 glāzes tomātu savā sulā 
  • 3 ēdamkarotes miltu
  • 4-5 ēdamkarotes skābā krējuma
  • sāls, malti melnie pipari pēc garšas
  • 1 tējkarote diļļu
  • 1 tējkarote cukura

Pagatavošana

  1. Rīsus izvāra un atdzesē
  2. Sēnes kopā ar sīpolu un ķiplokiem sasmalcina blenderī, vidēja lieluma gabaliņos.
  3. Malto gaļu bļodā kārtīgi samīca.
  4. Maltajai gaļai pievieno sīpolu-sēņu maisījumu, smalki sarīvētu sieru, dilles, sāli, piparus, visu kārtīgi samaisa.
  5. Ar mitrām rokām no maltās gaļas masas veido tefteļus.
  6. Tefteļus liek veidnē, vienā kārtā. 
  7. Tomātiem pievieno cukuru - samaisa, pievieno skābo krējumu - vēlreiz samaisa.
  8. 750 ml auksta ūdens iemaisa miltus, lai nav kunkuļu.
  9. Miltu maisījumu samaisa ar tomātu maisījumu - pārlej tefteļiem.
  10. Veidni pārklāj ar foliju, cep 180°C temperatūrā, 60 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes