Sastāvdaļas
- 450 g maltās gaļas
- 300 g sēņu
- 80 g siera
- 1 sīpols
- 2 ķiploka daiviņas
- 750 g rīsu
- 750 ml ūdens
- 1,5 glāzes tomātu savā sulā
- 3 ēdamkarotes miltu
- 4-5 ēdamkarotes skābā krējuma
- sāls, malti melnie pipari pēc garšas
- 1 tējkarote diļļu
- 1 tējkarote cukura
Pagatavošana
- Rīsus izvāra un atdzesē
- Sēnes kopā ar sīpolu un ķiplokiem sasmalcina blenderī, vidēja lieluma gabaliņos.
- Malto gaļu bļodā kārtīgi samīca.
- Maltajai gaļai pievieno sīpolu-sēņu maisījumu, smalki sarīvētu sieru, dilles, sāli, piparus, visu kārtīgi samaisa.
- Ar mitrām rokām no maltās gaļas masas veido tefteļus.
- Tefteļus liek veidnē, vienā kārtā.
- Tomātiem pievieno cukuru - samaisa, pievieno skābo krējumu - vēlreiz samaisa.
- 750 ml auksta ūdens iemaisa miltus, lai nav kunkuļu.
- Miltu maisījumu samaisa ar tomātu maisījumu - pārlej tefteļiem.
- Veidni pārklāj ar foliju, cep 180°C temperatūrā, 60 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!