Krāsnī cepti kartupeļi ar sviestu, saldo krējumu un sieru

Krāsnī cepti kartupeļi ar sviestu, saldo krējumu un sieru Foto: Krāsnī cepti kartupeļi

Sastāvdaļas

  •  2 ēdamkarotes mīksta sviesta
  •  6-7 mazi kartupelīši
  •  1/2 glāzes piena
  •  1,5 glāzes trekna saldā krējuma
  •  2 ēdamkarotes miltu
  •  3-5 saspiestas ķiploka daiviņas
  •  1 tējkarote sāls
  •  pipari
  •  1,5 glāzes rīvēta Čederas siera
  •  sakapāti loki

Pagatavošana

  1. Krāsni uzkarsē līdz 200°C temperatūrai.
  2. Veidni ietauko ar sviestu.
  3. Kartupeļus nomizo, sagriež šķēlītēs un izkārto veidnē.
  4. Pienu samaisa ar saldo krējumu, pievieno miltus, ķiplokus, sāli un piparus, samaisa, pārlej kartupeļiem.
  5. Veidni pārklāj ar foliju, cep 30 minūtes.
  6. Pēc 30 minūtēm noņem foliju, turpina cept 20-30 minūtes.
  7. Pēc noteiktā laika, pārkaisa ar rīvētu sieru un pacep vēl 5 minūtes, lai siers izkūst.
  8. Gatavus kartupeļus pārkaisa ar lokiem un pasniedz.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes