Sastāvdaļas
- 2 ēdamkarotes mīksta sviesta
- 6-7 mazi kartupelīši
- 1/2 glāzes piena
- 1,5 glāzes trekna saldā krējuma
- 2 ēdamkarotes miltu
- 3-5 saspiestas ķiploka daiviņas
- 1 tējkarote sāls
- pipari
- 1,5 glāzes rīvēta Čederas siera
- sakapāti loki
Pagatavošana
- Krāsni uzkarsē līdz 200°C temperatūrai.
- Veidni ietauko ar sviestu.
- Kartupeļus nomizo, sagriež šķēlītēs un izkārto veidnē.
- Pienu samaisa ar saldo krējumu, pievieno miltus, ķiplokus, sāli un piparus, samaisa, pārlej kartupeļiem.
- Veidni pārklāj ar foliju, cep 30 minūtes.
- Pēc 30 minūtēm noņem foliju, turpina cept 20-30 minūtes.
- Pēc noteiktā laika, pārkaisa ar rīvētu sieru un pacep vēl 5 minūtes, lai siers izkūst.
- Gatavus kartupeļus pārkaisa ar lokiem un pasniedz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!