Sastāvdaļas
- 6 lieli kartupeļi
- sāls pēc garšas
- 400 g siļķu filejas
- 1 mazs sarkanais sīpols
- 2 ķiploka daiviņas
- 100 g mazu, marinētu pipargurķīšu
- neliels diļļu saišķītis
- 600 g skābā krējuma 25% tauku
Pagatavošana
- Kartupeļus ,ar visu mizu, kārtīgi nomazgā, sadursta ar koka iesmiņu, ierīvē ar sāli un augu eļļu.
- Katru kartupeli ietin folijas gabalā.
- Kartupeļus liek 220°C temperatūrā sakarsētā krāsnī un cep aptuveni 1 stundu.
- Kartupeļu gatavību pārbauda, iedurot ar koka iesmiņu - tam viegli jāieduras kartupelī - gatavs.
- Gatavo mērci - sīki sagriež siļķu fileju, pipargurķīšus, sīpolu, ķiploka daiviņas un dilles.
- Pievieno skābo krējumu, samaisa, ja nepieciešams, pievieno sāli.
- Gatavus kartupeļus izņem no folijas, iegriež un mazliet paver.
- Iegriezumā liek siļķu mērci, pasniedz ar skābētiem kāpostiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!