Krāsnī cepti kartupeļi ar ķiplokiem

Krāsnī cepti kartupeļi ar ķiplokiem Foto: Krāsnī cepti kartupeļi ar ķiplokiem

Sastāvdaļas

  • 600 g sīku kartupelīšu
  • 1/4 tases olīveļļas
  • 2 ēdamkarotes izkausēta sviesta
  • divi veseli ķiploki
  • 1/2 ēdamkarotes kaltētu pētersīļu
  • 1/2 citrona
  • 5-6 timiāna zariņi
  • 1/4 tējkarotes sāls
  • 1/2 tējkarotes maltu, melno piparu

Pagatavošana

  1. Krāsni uzkarsē līdz 175°C temperatūrai.
  2. Kartupeļus kārtīgi nomazgā.
  3. Kartupeļus ar visu mizu, liek dziļā bļodā, samaisa ar olīveļļu, sviestu un pētersīļiem. 
  4. Kartupeļos izdara iegriezumus, un liek veidnē. 
  5. Ķiploku galvām nogriež virsmiņu.
  6. Citrona pusi sagriež šķēlēs.
  7. Ķiploku galvas,ar visu mizu, citrona šķēles un timiānu izkārto starp kartupeļiem, pārkaisa ar sāli un pipariem.
  8. Kartupeļus cep 1 stundu, kamēr gatavs.
  9. Kad kartupeļi gatavi, ceptās ķiploku galvas izspiež no mizām, un samaisa ar kartupeļiem.

    Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes