Krāsnī cepti kāpostu tīteņi, tomātu-skābā krējuma mērcē

Krāsnī cepti kāpostu tīteņi, tomātu-skābā krējuma mērcē Foto: Krāsnī cepti kāpostu tīteņi

Sastāvdaļas

  ● 5 kāpostu lapas
  ● 250 g maltās gaļas, kurai piemalts klāt 1 sīpols
  ● 2-3 ēdamkarotes pusgatavu rīsu
  ● sāls, pipari pēc garšas
  ● 3 ēdamkarotes piena
  ● zaļumi

Mērcei:
  ● 3 ēdamkarotes skābā krējuma
  ● 3 ēdamkarotes piena
  ● 100 ml buljona vai ūdens
  ● 1 ēdamkarote tomātu pastas
  ● 1 tējkarote miltu
  ● sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Maltās gaļas-sīpolu masu samaisa ar rīsiem, pienu, sāli, pipariem.
  2. Kāpostu lapas izvāra pusgatavas, pilda ar maltās gaļas masu.
  3. Satin kāpostu tīteņus, liek tos veidnē.
  4. Gatavo mērci - pienu samaisa ar skābo krējumu, tomātu pastu, miltiem un buljonu, pieber sāli, piparus pēc garšas.
  5. Mērci pārlej kāpostu tīteņiem.
  6. Veidni pārklāj ar foliju, cep 180-200°C temperatūrā, 40 minūtes.
  7. Gatavus tīteņus bagātīgi pārkaisa ar sakapātiem zaļumiem.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes