Sastāvdaļas
- 5 kāpostu lapas
- 250 g maltās gaļas, kurai piemalts klāt 1 sīpols
- 2-3 ēdamkarotes pusgatavu rīsu
- sāls, pipari pēc garšas
- 3 ēdamkarotes piena
- zaļumi
Mērcei:
- 3 ēdamkarotes skābā krējuma
- 3 ēdamkarotes piena
- 100 ml buljona vai ūdens
- 1 ēdamkarote tomātu pastas
- 1 tējkarote miltu
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Maltās gaļas-sīpolu masu samaisa ar rīsiem, pienu, sāli, pipariem.
- Kāpostu lapas izvāra pusgatavas, pilda ar maltās gaļas masu.
- Satin kāpostu tīteņus, liek tos veidnē.
- Gatavo mērci - pienu samaisa ar skābo krējumu, tomātu pastu, miltiem un buljonu, pieber sāli, piparus pēc garšas.
- Mērci pārlej kāpostu tīteņiem.
- Veidni pārklāj ar foliju, cep 180-200°C temperatūrā, 40 minūtes.
- Gatavus tīteņus bagātīgi pārkaisa ar sakapātiem zaļumiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!