Sastāvdaļas
- 5 olas
- 2,5 glāzes cukura
- sāls
- 700 ml piena
- 2 glāzes miltu
- 1/4 glāzes saulespuķu eļļas
- 500 g biezpiena
- 100 g sviesta
- skābais krējums vai ievārījums pasniegšanai
- vanilīns pēc garšas
Pagatavošana
- Divas olas sakuļ ar daļu cukura un sāli, pielej 1 glāzi piena, pievieno miltus, visu sakuļ viendabīgā masā.
- Pielej atlikušo pienu, saulespuķu eļļu - vēlreiz visu samaisa.
- Sakarsētā, ietaukotā pannā cep plānās pankūkas.
- Gatavo pildījumu - biezpienu sakuļ ar 3 olām un atlikušo cukuru krēmveida masā.
- Ja vēlas, pievieno vanilīnu.
- Uz katras pankūkas vidū liek 1 ēdamkaroti pildījuma, mazliet izlīdzina.
- Satin pankūkas caurulītē un diagonāli sagriež 3 cm biezos gabalos.
- Pankūku gabalus liek veidnē, starp pankūkām liek sviesta piciņas.
- Krāsni uzkarsē 60°C temperatūrā, cep 2 stundas.
- Pankūkas pasniedz ar skābo krējumu vai ievārījumu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!