Sastāvdaļas
- 400 g maltas gaļas
- 1 sīpols
- ķiploki
- pienā mērcēta baltmaize
- sāls, pipari
- kartupeļi
Mērcei:
- 3 ēdamkarotes skābā krējuma
- 1 ēdamkarote kečupa
- 120 ml ūdens
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Malto gaļu samaisa ar sakapātu sīpolu, ķiplokiem, pienā mērcētu baltmaizi, sali, pipariem.
- No maltās gaļas masas veido kotletes, apviļā tās miltos, liek ietaukotā veidnē.
- Kartupeļus nomizo, sagriež, ieziež ar augu eļlu, uzber garšvielas, liek veidnes vidū pie kotletēm.
- Cep 220°C temperatūrā, 15 minūtes.
- Gatavo mērci - skābo krējumu samaisa ar kečupu, pielej ūdeni, sali, piparus - samaisa.
- Pēc 15 minūtēm uzlej mērci, turpina cept 30 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!