Krāsnī cepta vista ar griķiem

Krāsnī cepta vista ar griķiem Foto: Krāsnī cepta vista ar griķiem

Sastāvdaļas

  • 1 vidēja lieluma vista
  • 2 glāzes griķu
  • ciets siers
  • skābais krējums
  • 1 sīpols
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 1 tējkarote hmeli-suneli garšvielas
  • sāls
  • 1 ēdamkarote augu eļļas

Pagatavošana

  1. Griķus kārtīgi nomazgā un ber ietaukotā veidnē.
  2. Virsū uzkaisa sīki sakapātu sīpolu un ķiplokus.
  3. Vistas gaļu atdala no kauliem un sagriež gabaliņos.
  4. Vistas gaļu liek veidnē, virsū griķiem, sīpoliem un ķiplokiem.
  5. Gaļu pārkaisa ar hmeli-suneli garšvielu un noziež ar skābo krējumu.
  6. Pārlej 1-1,5 glāzes karsta sālsūdens.
  7. Sieru sarīvē uz rupjās rīves un pārkaisa vistas gaļai.
  8. Veidni liek sakarsētā krāsnī uz 1 stundu.
  9. Kad parādījusies zeltaina garoziņa, veidni ņem ārā no krāsns.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes