Krāsnī cepta skumbrija ar sieru

Krāsnī cepta skumbrija ar sieru Foto: Krāsnī cepta skumbrija ar sieru

Sastāvdaļas

  • 1 skumbrija
  • 1 kausētais sieriņš 
  • 1/2 sīpola 
  • 1-2 ķiploka daiviņas
  • sāls, malti melnie pipari pēc garšas 
  • 1/3 citrona sulas
  • 3-4 kartupeļi 
  • 20-30 g cieta siera 
  • 1-2 tējkarotes skābā krējuma
  • 1 ēdamkarote augu eļļas 

Pagatavošana

  1. Skumbrijai nogriež galvu, asti, izķidā un zivi noskalo.
  2. Izņem lielo asaku, izlasa sīkās asakas. 
  3. Zivij uzber sāli, piparus, aprasina ar citronu sulu, atstāj marinēties uz 30 minūtēm. 
  4. Kausēto sieriņu sarīvē, pievieno saspiestus ķiplokus, sakapātus sīpolus, samaisa.
  5. Kartupeļus nomizo, sagriež šķēlītēs un tvaicē 15-20 minūtes. 
  6. Veidnē lej augu eļļu, pusi skumbrijas filejas liek veidnē, virsū zivij liek siera pildījumu. 
  7. Virsū pildījumam liek otru zivs fileju, mazliet piespiež, noziež ar skābo krējumu. 
  8. Blakus zivij izkārto tvaicētu kartupeļu šķēlītes, uzber sāli, piparus.
  9. Cep 170°C temperatūrā, 20 minūtes. 
  10. Tad veidni izņem un pārkaisa ar rīvētu sieru un turpina cept 10 minūtes.
  11. Zivi pasniedz ar tvaicētiem kartupeļiem un dillēm.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes