Sastāvdaļas
- 1 skumbrija
- 1 kausētais sieriņš
- 1/2 sīpola
- 1-2 ķiploka daiviņas
- sāls, malti melnie pipari pēc garšas
- 1/3 citrona sulas
- 3-4 kartupeļi
- 20-30 g cieta siera
- 1-2 tējkarotes skābā krējuma
- 1 ēdamkarote augu eļļas
Pagatavošana
- Skumbrijai nogriež galvu, asti, izķidā un zivi noskalo.
- Izņem lielo asaku, izlasa sīkās asakas.
- Zivij uzber sāli, piparus, aprasina ar citronu sulu, atstāj marinēties uz 30 minūtēm.
- Kausēto sieriņu sarīvē, pievieno saspiestus ķiplokus, sakapātus sīpolus, samaisa.
- Kartupeļus nomizo, sagriež šķēlītēs un tvaicē 15-20 minūtes.
- Veidnē lej augu eļļu, pusi skumbrijas filejas liek veidnē, virsū zivij liek siera pildījumu.
- Virsū pildījumam liek otru zivs fileju, mazliet piespiež, noziež ar skābo krējumu.
- Blakus zivij izkārto tvaicētu kartupeļu šķēlītes, uzber sāli, piparus.
- Cep 170°C temperatūrā, 20 minūtes.
- Tad veidni izņem un pārkaisa ar rīvētu sieru un turpina cept 10 minūtes.
- Zivi pasniedz ar tvaicētiem kartupeļiem un dillēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!