Sastāvdaļas
- 1 svaiga skumbrija
- 4-5 kartupeļi
- 2-3 sīpoli
- sāls
- pipari
- citronu garšviela zivij
Pagatavošana
- Notīrītu un noskalotu zivi ierīvē ar citronu garšvielu no iekšpuses un ārpuses, sāli, pipariem.
- Zivi var cept veselu vai gabalos.
- Zivī izveido dažus slīpus iegriezumus.
- Kartupeļus nomizo un sagriež plānos salmiņos vai šķēlītēs.
- Plānos pusgredzenos sagriež sīpolus.
- Ar sīpoliem samaisītus kartupeļus liek folijā, uzber sāli, piparus, virsū liek zivi.
- Foliju aizver tā, lai cepšanās laikā to varētu atvērt.
- Cep sakarsētā krāsnī 45-50 minūtes, 15 minūtes pirms cepšanās beigām foliju atver, lai zivij izveidojas brūngana garoziņa.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!