Krāsnī cepta omlete

Krāsnī cepta omlete Foto: Krāsnī cepta omlete

Sastāvdaļas

  • 1/2 liela sīpola
  • 1 vidēja lieluma zaļā paprika
  • 1/2 lielas sarkanās paprikas
  • 200 g šķiņķa
  • 1 ēdamkarote augu eļļas
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • 8 olas
  • 1/2 glāzes piena
  • 200 g Čederas siera
  • sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Sīpolu un paprikas sagriež nelielos gabaliņos.
  2. Nelielā katlā uzkarsē eļļu un sviestu, pievieno sīpolu, paprikas, pieber mazliet sāls, uz vidējas uguns, ik pa brīdim apmaisot, gatavo 3 minūtes.
  3. Šķiņķi sagriež nelielos gabaliņos, pievieno katliņā un maisot gatavo vēl 3 minūtes, kamēr paprikas un sīpoli ir mīksti.
  4. Katliņu noņem no uguns un mazliet atdzesē.
  5. Olas viegli sakuļ ar pienu, sāli un pipariem.
  6. Sieru sarīvē uz rupjās rīves, pievieno sakultajām olām.
  7. Paprikas un sīpolus pievieno olu maisījumam, visu samaisa.
  8. Olu maisījumu pārlej ietaukotā veidnē.
  9. Veidni liek 200C temperatūrā sakarsētā krāsnī, cep 20-25 minūtes, kamēr gatavs.
  10. Veidni izņem no krāsns, uzklāj dvieli un patur 10 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes