Sastāvdaļas
- 1/2 liela sīpola
- 1 vidēja lieluma zaļā paprika
- 1/2 lielas sarkanās paprikas
- 200 g šķiņķa
- 1 ēdamkarote augu eļļas
- 1 ēdamkarote sviesta
- 8 olas
- 1/2 glāzes piena
- 200 g Čederas siera
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Sīpolu un paprikas sagriež nelielos gabaliņos.
- Nelielā katlā uzkarsē eļļu un sviestu, pievieno sīpolu, paprikas, pieber mazliet sāls, uz vidējas uguns, ik pa brīdim apmaisot, gatavo 3 minūtes.
- Šķiņķi sagriež nelielos gabaliņos, pievieno katliņā un maisot gatavo vēl 3 minūtes, kamēr paprikas un sīpoli ir mīksti.
- Katliņu noņem no uguns un mazliet atdzesē.
- Olas viegli sakuļ ar pienu, sāli un pipariem.
- Sieru sarīvē uz rupjās rīves, pievieno sakultajām olām.
- Paprikas un sīpolus pievieno olu maisījumam, visu samaisa.
- Olu maisījumu pārlej ietaukotā veidnē.
- Veidni liek 200C temperatūrā sakarsētā krāsnī, cep 20-25 minūtes, kamēr gatavs.
- Veidni izņem no krāsns, uzklāj dvieli un patur 10 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!