Krāsnī cepta maize ar ķiplokiem

Krāsnī cepta maize ar ķiplokiem Foto: Krāsnī cepta maize ar ķiplokiem

Sastāvdaļas

  • 1/2 tases mīksta sviesta, istabas temperatūrā
  • 3 ķiploku galviņas
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 400 g baltmaizes
  • 2 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu
  • 1 tase rīvēta Parmas siera
  • 1/8 tējkarotes sāls

Pagatavošana

  1. Krāsni uzkarsē līdz 170°C temperatūrai.
  2. Ķiploku galviņām nogriež virsmas tā, lai būtu redzams katras ķiploka daiviņas gals.
  3. Ķiploku galviņas liek veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru, aprasina tās ar olīveļļu, cep 50 minūtes, kamēr ķiploki kļūst mīksti.
  4. Kad ķiploki ir atdzisuši, izspiež ķiploka daiviņas no mizām, sagriež lielos gabalos. 
  5. Samaisa sviestu, ķiplokus, sieru, pētersīļus un sāli.
  6. Baltmaizi sagriež šķēlēs, izkārto veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru.
  7. Krāsni uzkarsē līdz 240°C temperatūrai.(Var izmantot arī grilu).
  8. Sviesta-ķiploku maisījumu uzziež uz katras baltmaizes šķēles.
  9. Cep krāsnī vai grilē 3-4 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes