Sastāvdaļas
- 600 g gabaliņos sagrieztas liellopu gaļas
- 2 ēdamkarotes miltu, kas samaisīti ar mazliet sāls un maltajiem melnajiem pipariem
- 2 ēdamkarotes augu eļļas cepšanai
- 400 g šķēlītēs sagrieztu šampinjonu
- 1 liels sīpols, sagriezts pusgredzenos
- 2 ķiploka daiviņas, sagrieztas plānās šķēlītēs
- 1 ēdamkarote timiāna
- 1 ēdamkarote tomātu pastas
- 125 ml sausa sarkanvīna
- 400 g konservētu tomātu savā sulā - samīca tos
- 1 kārtainās mīklas plāksne
- 1 ola, mazliet sakulta
Pagatavošana
- Krāsni uzkarsē līdz 200°C temperatūrai.
- Liellopu gaļas gabaliņus apviļā miltu maisījumā, lieko nopurina.
- Dziļā pannā uzkarsē augu eļļu, cep gaļu porcijās, ik pa 4 minūtēm, kamēr izveidojas brūna garoziņa.
- Tad visu cepto gaļu liek pannā, pievieno sēnes, sīpolus, ķiplokus, cep 5-8 minūtes, kamēr sēnes ir mīkstas.
- Pievieno timiānu, tomātu pastu - izmaisa.
- Pielej sarkanvīnu, pievieno konservētus tomātus, pieber sāli, piparus pēc garšas - turpina gatavot 10-12 minūtes.
- Visam ir jāsabiezē.
- Visu maisījumu sadala pa 4 karstumizturīgiem keramikas podiņiem vai veidnītēm, visu liek vienā lielā veidnē.
- No kārtainās mīklas plāksnes izspiež 4 apļus, kuru diametrs atbilst keramikas podiņiem vai veidnītēm.
- Mīklas apļu maliņas noklāj ar sakulto olu, liek virsū keramikas podiņiem vai veidnītēm - viegli piespiež.
- Mīklas virsmas noklāj ar atlikušo olu, cep 15 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!