Krāsnī cepta karpa ar sēnēm

Krāsnī cepta karpa ar sēnēm Foto: Krāsnī cepta karpa ar sēnēm

Sastāvdaļas

  • 1,5-2 kg karpas
  • 1 liels sīpols
  • 150-200 g sēņu (balto sēņu) 
  • 1/2 citrona
  • augu eļļa
  • zaļumi, sāls, pipari, garšvielas pēc garšas

Pagatavošana

  1. Gatavo pildījumu - sīpolu sagriež plānos pusgredzenos, sēnes sagriež šķēlītēs.
  2. Sēnes un sīpolu cep augu eļļā, kamēr mīksti.
  3. Pievieno sakapātus zaļumus, sāli, piparus - kārtīgi samaisa.
  4. Karpu iztīra, ierīvē zivi no iekšpuses un no ārpuses ar sāli un pipariem.
  5. Zivi piepilda ar sēņu un sīpolu pildījumu, ja nepieciešams, nostiprina ar koka iesmiņiem.
  6. Zivī iegriež slīpus iegriezumus un saliek tajos citrona šķēlītes, aprasina zivi ar citrona sulu.
  7. Cep 200°C temperatūrā, 20-25 minūtes.
  8. Gatavu zivi patur 8-10 minūtes, tad pasniedz.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes