Sastāvdaļas
- 1,5-2 kg karpas
- 1 liels sīpols
- 150-200 g sēņu (balto sēņu)
- 1/2 citrona
- augu eļļa
- zaļumi, sāls, pipari, garšvielas pēc garšas
Pagatavošana
- Gatavo pildījumu - sīpolu sagriež plānos pusgredzenos, sēnes sagriež šķēlītēs.
- Sēnes un sīpolu cep augu eļļā, kamēr mīksti.
- Pievieno sakapātus zaļumus, sāli, piparus - kārtīgi samaisa.
- Karpu iztīra, ierīvē zivi no iekšpuses un no ārpuses ar sāli un pipariem.
- Zivi piepilda ar sēņu un sīpolu pildījumu, ja nepieciešams, nostiprina ar koka iesmiņiem.
- Zivī iegriež slīpus iegriezumus un saliek tajos citrona šķēlītes, aprasina zivi ar citrona sulu.
- Cep 200°C temperatūrā, 20-25 minūtes.
- Gatavu zivi patur 8-10 minūtes, tad pasniedz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!